Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Professorat i alumnat de Batxibac participen en la II Jornada a la Universitat de Barcelona


  • La sessió pretén impulsar aquest doble currículum i alhora promoure l'ensenyament de la llengua i la cultura franceses
 
  • Actualment, 1.174 alumnes de 64 centres cursen la doble titulació

Prop de 300 persones, entre alumnat i professorat, han participat en la II Jornada de Batxibac que ha tingut lloc a la Universitat de Barcelona. L’objectiu és el de propiciar una trobada d’alumnat i professorat Batxibac en un campus universitari on es desenvolupen conferències sobre continguts curriculars, tallers i presentacions d’estudis superiors. Al mateix temps, la trobada pedagògica implica  impulsar aquest doble currículum i també promoure l'ensenyament de la llengua i la cultura franceses.
 
Durant la jornada, els presents han assistit a la conferència d’Alicia Piquer Desvaux, membre d’Estudis francesos de la Universitat de Barcelona, sobre l’autor francès Michel Tournier sota el títol “La novel·la d'aventura vs. la novel·la filosòfica de la psicologia de les profunditats: lectura de Divendres o els llimbs del Pacífic”. També s’ha analitzat l’obra de l’escriptor suís en llengua francesa Blaise Cendrars, amb una conferència de Marie France Borot, membre d’Estudis francesos de l’UB.
 

La doble titulació de batxillerat i baccalauréat, coneguda com a Batxibac, comporta incorporar al currículum propi la Història de França i la Llengua i literatura franceses, i cursar un terç de les hores lectives en llengua francesa. Un cop finalitzat el currículum mixt l’alumnat ha de superar una prova externa per a l’obtenció del títol. El Batxibac va començar a implantar-se a Catalunya el curs 2010-2011 a tres centres de secundària i enguany cursen aquesta titulació 1.174 alumnes en un total de 64 centres.
 
 
 
29 de novembre de 2017


Cercador

Cercador

Destaquem