Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Aquest és el disseny guanyador del futur centre obert de Barcelona

Justícia ha adjudicat la redacció del projecte, que suposarà una inversió de 33,3 milions d'euros

El nou centre obert de la Zona Franca tindrà 800 places i estarà organitzat en dos centres independents, amb una capacitat de 400 places cadascun, i alguns espais comuns.
 
El nou equipament, de cinc plantes, ocuparà un solar de 6.500 metres quadrats a la cantonada del carrer A amb el carrer 1 de la Zona Franca. La proposta que ha resultat guanyadora del procediment d’adjudicació és la de la unió d’empreses formada per Dilmé Fabré Torras i Associats, SLP & Josep Benedito i Rovira & RQP Arquitectura, SLP, que ara haurà de redactar el projecte definitiu que permetrà l’inici de les obres.
 
El nou centre obert serà el primer d’aquest tipus que es construirà amb un disseny específic pensat per a les necessitats dels interns que compleixen la darrera fase de la condemna. Suposarà una inversió de 33,3 milions d’euros. El Govern ja hi ha compromès el pressupost necessari per als propers cinc anys. Està previst que pugui entrar en funcionament l’any 2021.
 
L’equipament comptarà amb 224 habitacions, de característiques diferents a les cel·les dels centres penitenciaris. Cal remarcar que en els centres oberts els interns reben seguiment per part dels professionals i hi pernocten, però no hi fan vida, perquè l’objectiu és que passin el màxim d’hores en autogovern i a l’exterior, fent formació, treballant i reprenent el contacte amb l’entorn laboral, social i familiar.
 
El nou equipament permetrà el tancament de la presó de la Trinitat

El centre obert de la Zona Franca servirà per concentrar els interns en tercer grau de la demarcació de Barcelona, que avui estan distribuïts entre la presó de Wad-Ras (Centre Obert 3) i el Centre Obert de la Trinitat. Això permetrà el tancament definitiu de la presó de la Trinitat, que actualment és la segona presó més antiga de Catalunya, després de la de dones. Un cop buida, la presó de la Trinitat s’enderrocarà i s’hi podrà construir habitatge social.
 
Tant la construcció del nou centre obert de la Zona Franca com el tancament de la presó de la Trinitat i la construcció d’habitatge social estan inclosos en el conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament que van subscriure el passat mes de gener el vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i el conseller de Justícia, Carles Mundó,  amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. Aquest Acord va permetre el tancament de la Model.Cercador

Cercador

Destaquem