Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Finalitza l'alerta del Pla de Protecció Civil per accidents en el transport de mercaderies perilloses un cop extingit l'incendi del camió bolcat a Guardiola de Font-rubí

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT, que havia activat per l'accident i incendi d'un camió que transportava gasoil a la BP-2126, al municipi de Font-rubí. Un cop extingit l'incendi pels efectius de Bombers de la Generalitat s'ha finalitzat l'alerta.
En aquests moments la carretera es troba reoberta en ambdós sentits  segons informa el Servei Català de Trànsit.
 
A les 16.01 hores el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut cinc trucades alertant de l'accident d'un camió de transport de matèries perilloses que s'ha precipitat per un pont de la carretera BP-2126 a una zona de camps. El camió, que transportava 5.000 l de gasoil (amb capacitat per 8.000 l) ha quedat bolcat. El Telèfon 112 ha avisat immediatament a Bombers de la Generalitat, Mossos, SEM i Protecció Civil de la Generalitat.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han activat set dotacions, ja han donat per extingit l’incendi del camió accidentat i incendiat, un camió cisterna de distribució de gasoil per a calefaccions domèstiques. La cisterna, en sortir de la via i baixar per un desnivell de 5 metres, s’ha trencat i incendiat.  Els bombers han apagat l’incendi, que ha cremat totalment el camió i també ha afectat parcialment la vegetació del voltant, i l’han segellat amb escuma.
 
L’empresa propietària del camió es fa càrrec de mobilitzar una góndola per poder retirar demà al matí la cisterna.
 
El Sistema d'Emergències Mèdiques ha enviat dues unitats, una de les quals ha traslladat el conductor ferit menys greu a l'Hospital de Vilafranca, mentre l'altra es queda a  lloc de forma preventiva.
 
Els Mossos d'Esquadra han desplaçat 8 dotacions a lloc.
 
Així doncs, al lloc s'hi han desplaçat operatius de Bombers de la Generalitat , Mossos d'Esquadra i SEM. Protecció Civil de la Generalitat ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua ACA, ja que el camió ha caigut en una riera seca.


Cercador

Cercador

Destaquem