Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció d'un incendi que afecta una nau industrial a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)

  •  L’incendi afecta bales de cartró, plàstic i deixalles a la part central de la instal·lació industrial
  • Es recomana que, en cas de presència de fum que generi molèsties, aquella població vulnerable (infants, persones grans o malaltes) no realitzin activitats a l’exterior

Els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d’extinció d’un incendi que afecta una instal·lació industrial, que es dediquen a la recuperació de plàstic i cartró, al polígon industrial Multindus, al carrer de la Riera de la Salut, a Sant Feliu de Llobregat.

 
L’incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 03.29 hores d’aquesta matinada, crema una nau d’uns 2.500 m2, en un complex de 8000 m2. En aquesta part central que crema és la zona on es fa la selecció dels residus que arriben procedents  del reciclatge. Posteriorment, i després d’una selecció de les deixalles, es configuren unes bales d’un metre cúbic. Bàsicament, són aquestes bales les que cremen. A mesura que es vagin apagant i remullant, es transportaran, en un camió que posarà a disposició l’empresa, a un descampat facilitat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a uns 3 quilòmetres del polígon industrial.
 
 
A lloc s’hi ha desplaçat 15 dotacions dels Bombers (9 camions d’aigua, l’autoescala i 5 vehicles lleugers de coordinació i comandament) que han treballat per evitar la propagació de l’incendi a altres naus i per protegir la coberta, que ha cedit parcialment, per garantir la seva estabilitat. Hi treballa maquinària pesada per anar removent el material per facilitar les tasques d’extinció dels efectius.
 
També s’hi han desplaçat 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM (sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, que no ha hagut de fer cap atenció.
 
A conseqüència de l’incendi cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament.
 
Tot i això, segons comunica el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil, s’ha informat als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat de la possible afectació pel fum, sobretot per males olors, d’acord als models de condicions atmosfèriques disponibles que indiquen la dificultat de dispersió del fum avui al matí a aquesta zona. S’ha recordat a aquests municipis que no hi ha instruccions de confinament però alhora se’ls recomana que, en cas de presència de fum que generi molèsties, a la població vulnerable (infants, persones grans o malaltes) no realitzin activitats a l’exterior.
 
Fins al moment, des dels municipis ni entitats amb qui s’ha estat en contacte no s’ha reportat cap persona afectada pel fum.
 
Des del CECAT també s’ha contactat amb la Direcció General de Qualitat Ambiental per informar de l’incendi i reforçar el control de la possible afectació a la qualitat de l’aire i als valors de contaminació des de la seva xarxa de monitorització.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 99 trucades relacionades amb aquest incendi, la primera de les 03.37 de la matinadaCercador

Cercador

Destaquem