Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre d'incendi en una embarcació al port d'Empuriabrava

  • Protecció Civil de la Generalitat i el port d’Empuriabrava han organitzat l’exercici per comprovar el sistema d’avisos d’emergència i la coordinació entre els diferents grups actuants
Aquest matí s’ha simulat al port d’Empuriabrava l’incendi en embarcació d’uns 8 metres d’eslora, que estava a l’aigua. L’exercici ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat amb el port d’Empuriabrava.
 
Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port d’Empuriabrava i ha servit per practicar les accions del personal davant una situació d’emergència i la coordinació entre els diferents grups actuants.
 
Un cop detectat l’incident, des del port s’ha alertat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, a la Policia Local i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.
 
El contramestre, com a cap d’emergència, ha indicat el protocol a seguir als mariners del port, per tal d’aïllar l’embarcació incendiada, encadenar-la, abarloar-la i contenir el vessament fins a l’arribada dels cossos actuants externs.
 
Al simulacre hi han participat 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat que han assumit la coordinació de l'emergència amb els altres agents i cossos de seguretat. Els Bombers han fet les tasques d’extinció de l’incendi en l’embarcació i han supervisat l’actuació del personal de marineria, que ha consistit bàsicament en la creació d’un tallafoc al voltant de l’embarcació sinistrada i la col·locació de barreres per evitar el vessament de carburant.
 
La Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’han encarregat del control d’accessos al port, d’establir els perímetres de seguretat i de controlar que no hi hagués ningú en els vaixells amarrats dins del perímetre de seguretat.
 
Salvament Marítim ha arribat al vaixell incendiat amb l’embarcació CASTOR per realitzar les tasques de suport a l’aïllament de l’embarcació afectada.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de Protecció Civil de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local d’Empuriabrava, Salvament Marítim i el personal de MCS que s’encarreguen del manteniment i vigilància de la Marina d’Empuriabrava.Cercador

Cercador

Destaquem