Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Agricultura i FAADA presenten un protocol per a la millora de les condicions de benestar animal dels èquids

En aquest document s’inclou el procediment per denunciar aquelles situacions en què els animals estiguin en condicions inadequades, abandonats o corri risc la seva vida
Un moment de la jornada de presentació del protocol

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha elaborat conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Defensa dels Animals (FAADA) un protocol per a la gestió dels abandonaments o manteniment en condicions inadequades dels èquids a Catalunya. Aquest document s’ha presentat avui en una jornada adreçada a veterinaris del DARP i al Cos  d’Agents Rurals implicats en aquest tipus d’actuacions.
 
El protocol estableix les actuacions a realitzar en cas de detecció, ja sigui per controls oficials o per denúncies de particulars o d’altres administracions, d’un èquid en condicions inadequades, i fixa els mecanismes per a una millor coordinació entre els diferents agents implicats. Així mateix, es concreten les mesures cautelars i de seguiment  de l’estat dels èquids.
 
En el protocol també s’inclou el procediment per denunciar aquelles situacions en què els cavalls estiguin abandonats o en condicions inadequades. Aquesta part del protocol, adreçada al ciutadà, es pot consultar en el web del DARP.
 

El protocol estableix les actuacions a realitzar en cas de detecció d'un èquid en condicions inadequades

El protocol inclou per primera vegada un document per a  la valoració de l’estat dels animals en base a uns indicadors objectius de l’estat sanitari, del maneig i de les instal·lacions, de manera que en funció de la puntuació obtinguda es determinaran les mesures a adoptar posteriorment.
 
Amb aquest document es pretén garantir el benestar dels èquids, així com evitar el patiment o en determinats casos el maltractament dels animals.
 
En l’elaboració del protocol també han col·laborat activament experts de l’Hospital Clínic veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem