Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre d'emergència a les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Medichem a Celrà

Protecció Civil de la Generalitat va organitzar divendres passat, juntament amb l’empresa Medichem, un simulacre d’un vessament a l’àrea de residus de l+D, amb un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència a les instal·lacions que l’empresa té a Celrà, al Gironès.
 
L’objectiu de l’exercici va ser provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de l’empresa Medichem; comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal de l’empresa davant situacions d’emergència; i alhora millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants.
 
L’exercici va simular un vessament en un bidó de 200 litres d’un producte inflamable que no s’ha incendiat, a l’àrea de residus de l+D. El vessament va provocar un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència.
 
Un cop detectat el vessament, l’empresa va sol·licitar l’ajuda externa trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, no van necessitar alertar als veïns perquè era una actuació localitzada dins l'empresa sense afectació externa.
 
El cap de l’emergència de l’empresa va procedir a activar el Pla d’Autoprotecció (PAU), i va donar ordre de preparar els equips d’intervenció i primers auxilis a l’espera de l’arribada dels Bombers de la Generalitat.
 
L’empresa va practicar l’actuació dels Equips de Tercera Intervenció, traient el ferit i incidint en la zonificació del lloc afectat.
 
Els Bombers de la Generalitat van participar en el simulacre amb dues dotacions; un vehicle d’actuació del parc de la Pera i un vehicle lleuger de comandament.
 
Els Bombers van comprovar el sistema d’avisos i la recepció dels serveis externs a la instal·lació. A més, es van posar en pràctica les accions del personal amb els mitjans i els protocols de què disposen, així com el repartiment de tasques i coordinació entre els diferents grups actuants.
 
Els Mossos d’Esquadra, amb efectius de l’ABP Gironès-Pla de l’Estany, es van ocupar del control d’accessos, van establir els perímetres de seguretat necessaris i van col·laborar en les tasques d’acompanyament dels altres efectius, tant d’arribada com de sortida.
 
Medichem amb aquest exercici ha volgut comprovar l'eficàcia d´actuació davant una emergència, amb la finalitat de garantitzar les seves exigències a nivell de seguretat. Seguint les pautes del seu pla d´emergència interior, ha pogut verificar el seu sistema d´avisos i la col·laboració amb els serveis externs (bombers, protecció civil i mossos d´esquadra).
 
 
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE
 
 Cercador

Cercador

Destaquem