Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ACTE CANCEL·LAT: Conferència sobre intel·ligència artificial al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

  • La xerrada, a càrrec de l’investigador i professor universitari Hector Geffner, tindrà lloc el proper dimecres 15 de novembre a les 18.30 hores
  • Emmarcada en les activitats de la Setmana de la Ciència 2017, en la conferència s’explicarà què és la intel·ligència artificial i se n’analitzaran les oportunitats i els riscos  
 

El proper dimecres, 15 de novembre, a les 18.30 hores, tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) la conferència "Intel·ligència artificial: present i futur", a càrrec de l’investigador i professor universitari Hector Geffner.
 
La intel·ligència artificial torna a aparèixer als mitjans de comunicació, com a possibilitat i també com a amenaça. En la conferència, es repassarà què és la intel·ligència artificial, i se n'analitzaran els progressos, les exageracions i les limitacions, així com les oportunitats i els riscos que comporta.
 
Hector Geffner és professor d’investigació ICREA al Departament de Tecnologia de la Universitat Pompeu Fabra i també dirigeix el grup de recerca Artificial Intelligence Group de la mateixa universitat. Va obtenir el doctorat a la University of California, amb una tesi que va ser coguanyadora del 1990 ACM Dissertation Award. És editor de l’Artificial Intelligence i membre del consell assessor de Journal of Artificial Intelligence Research. Geffner ha centrat el seu estudi en els models computacionals de raonament, planificació, aprenentatge i interacció social en la intel·ligència artificial. També ha treballat com a investigador a IBM TJ Watson Research Center de Nova York i a la Universidad Simón Bolívar (Caracas). Entre les seves publicacions es poden trobar llibres com Default Reasoning: Causal and Conditional Theories (MIT Press, 1992), o bé A Concise Introduction to Models and Methods for Automated Planning (Morgan & Claypool, 2013).
 
La conferència "Intel·ligència artificial: present i futur" és una activitat organitzada pel mNACTEC en el marc de la Setmana de la Ciència 2017. És una activitat gratuïta i es recomana reservar plaça al web del Museu.
 
El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem