Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 3 al 5 de novembre

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi hagut dues víctimes mortals en accidents de trànsit en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 3 de novembre fins a les 20.00 h d’avui, diumenge dia 5, s’han registrat dues víctimes mortals en dos sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El darrer va tenir lloc ahir dissabte a la nit a la B-151 a Rubí (Vallès Occidental) com a conseqüència de la sortida de via d’una motocicleta. El seu conductor, un home de 30 anys, va resultar mort. El primer accident mortal d’aquest cap de setmana va ocórrer dissabte a la tarda a la carretera TV-2231 a l’altura de la Secuita (Tarragonès) en què un home de 52 anys va morir en bolcar el remolc del tractor que conduïa.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat retencions cap a l’àrea metropolitana de Barcelona a les següents vies:
 
·         C-17: 18,5 km entre Aiguafreda i Canovelles a causa d’un accident en aquesta darrera població que ha tallat un carril en sentit sud
·         C-16: 17 km de cues intermitents entre Guardiola de Berguedà i Berga
·         A-2: 13 km entre el Bruc i Abrera i 2 km tant a Pallejà com a Sant Andreu de la Barca
·         AP-7: 12 km  de Llinars del Vallès a la Roca del Vallès
·         C-55: 4 km a Sant Vicenç de Castellet i 1,5 km a Manresa
·         C-58: 3 km a Montcada i Reixac
·         N-340: 2 km a Vallirana
·         B-20: 1,5 km a Santa Coloma de Gramenet
 
D’altra banda, a primera hora de la tarda, unes marxes lentes han provocat retencions a l’AP-7 a l’Aldea i Camarles en sentit nord, i intensitat a l’LL-11 a Lleida en direcció Alcarràs.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Cercs i Berga.
 
També cal destacar que hi ha dues vies de la Vall d’Aran on és obligatori circular amb cadenes a causa de la neu: la C-28 a Naut Aran (de Vaquèira a Casa Sastrada) i la C-142b, també a Naut Aran per accedir al Pla de Beret.
 
Durant aquest matí, s’han produït algunes incidències que han dificultat la circulació:
 
·         Arran d’una manifestació, la carretera BV-5121 s’ha tallat a Llinars del Vallès en ambdós sentits, fet que ha causat aturades a la mateixa via a la Roca del Vallès, així com a l’AP-7,  també a la Roca del Vallès per enllaçar amb la sortida de Cardedeu i a la C-35 a Cardedeu en ambdós sentits.
 
·         A més, un accident a la C-35 a Cardedeu ha obligat a donar pas alternatiu en aquest punt i un altre sinistre a la C-58 a Vacarisses ha provocat el tall d’un carril en direcció Manresa.
 
Afectacions de dissabte

Pel que fa a la tarda de dissabte, es van formar aturades a algunes vies d’accés a la capital catalana com la C-58 a Sant Quirze del Vallès,  l’A-2 a Sant Joan Despí i les Rondes de Barcelona. A més, la TV-2231 es va tallar al seu pas per la Secuita com a conseqüència del sinistre mortal que hi va haver en aquesta via.
 
Durant el matí, es van  registrar retencions a l’N-145 a les Valls de Valira i a l’N-260 a la Seu d’Urgell, en ambdós casos per accedir a Andorra. I com a conseqüència de les pluges intenses que van afectar la comarca del Baix Empordà, a la C-31 es va restringir un carril a Calonge en direcció Llagostera per l’acumulació d’aigua a la calçada.

 Afectacions de divendres a la tarda
 
Al llarg de la tarda de divendres, hi va haver mobilitzacions a diversos punts de Catalunya que van causar les següents afectacions viàries:
 
·         A causa de manifestacions, es va tallar la C-16 a Berga (del pk 96 al pk 94) en direcció Navàs i es va restringir en ambdós sentits també a Berga, entre el pk 99 i el pk 98,5. En aquest eix es van formar aturades entre Berga i Guardiola de Berguedà en sentit nord. D’altra banda, l’N-II es va tallar a l’altura del Masnou, Premià de Mar i Montgat, així com l’N-420 a Montblanc i l’N-420 a Marçà. A més, la C-14 va patir retencions de 2 km a Oliana en ambdós sentits de la marxa.
 

I com a conseqüència de marxes lentes, hi va haver aturades a la C-17 entre Tona i Vic en sentit nord i de Manlleu a Vic, en sentit sud. També es va veure afectada la C-25 a Vic on es van formar cues d’uns 2 km en direcció Girona.

 

Per últim, destacar que a l'AP-7 hi va haver fins  a 9,5 km d'aturades a Santa Perpètua de Mogoda en sentit sud a causa d'un accident mortal que es va produir cap a les 14.38 h i que va provocar restriccions de trànsit de sortida de Barcelona.


Cercador

Cercador

Destaquem