Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Justícia rep més de 1.500 peticions per al document de nul·litat de judicis franquistes en un mes i mig

La relació de persones i entitats que va publicar l'Arxiu Nacional de Catalunya inclou 66.592 persones i 15 entitats processades injustament pels tribunals franquistes

 
 
El Departament de Justícia ja ha rebut 1.575 sol·licituds per obtenir el document personalitzat de nul·litat dels judicis polítics del franquisme, que el Govern expedeix des de fa només un mes i mig. El document, signat pel conseller de Justícia, Carles Mundó,  fa constar la nul·litat de ple dret dels judicis o consells de guerra dictats per causes polítiques a Catalunya per la dictadura franquista entre els anys 1938 i 1978. S’entrega acompanyat d’una carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on subratlla que el document “restableix l’honor, la dignitat i la memòria” d’una víctima “injustament processada pels tribunals franquistes”.
 
66.592 persones físiques jutjades sense garanties
 
L’Arxiu Nacional de Catalunya va publicar la relació de persones i entitats contra les quals es van instruir procediments judicials militars entre l’abril de 1938 i fins al desembre de 1978. La llista inclou 66.592 persones físiques i 15 entitats processades injustament pels tribunals franquistes.
 
Aquesta llista es va fer pública d’acord amb la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que declara il·legals els tribunals franquistes i anul·la totes les causes, sentències i resolucions que van dictar.
 
Tràmit per fer la sol·licitud del document
 
Poden sol·licitar aquest document totes les víctimes o familiars de víctimes.  La sol·licitud es pot fer de forma presencial a totes les oficines d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, a través del web del Departament de Justícia o bé trucant al telèfon 012. En un termini màxim de 30 dies, els documents s’entregaran a la seu i als serveis territorials del Departament de Justícia, i aquelles persones que ho desitgin també el podran rebre per correu electrònic.
 
Més informació en aquest enllaç.


Cercador

Cercador

Destaquem