Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "Si un no vol dialogar no té dret a paralitzar els anhels i les esperances de l'altre"

  • El cap de l’executiu es compromet a “intentar arribar a acords a partir de la mediació, i no a partir dels tribunals, fins al darrer moment”
  • A la Nit de l’Empresari de Cecot assegura que “encara que vivim dificultats, si ens mantenim fidels al que som, guanyarem”
El president Puigdemont durant la seva intervenció a la 23a Nit de l'Empresari / Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat avui que “si un no vol dialogar no té dret a paralitzar els anhels i esperances de l’altre”. Ho ha assegurat en referència a la decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola sobre les institucions catalanes. De totes maneres, el president Puigdemont ha mantingut la mà estesa al diàleg i s’ha mostrat obert a “fer preguntes i anar a parlar amb la realitat que no ens acaba d’entendre” per tal “d’arribar a acords a partir de la mediació i no a partir de tribunals fins al darrer moment”.
 
El president Puigdemont ha fet aquestes declaracions durant el parlament de cloenda de la 23a edició de la Nit de l’Empresari, organitzada per Cecot. Durant la seva intervenció ha posat de relleu el paper dels empresaris catalans, com a “representats d’una part essencial del que és Catalunya avui i del que vol ser en un futur”. Així doncs, ha establert paral·lelisme entre la tasca dels empresaris i la del Govern. “Aquestes hores decisives les hem d’afrontar amb la mateixa actitud que teniu les empreses catalanes en moments de grans desafiaments i transformacions: conscients del moment, de la realitat, tocant de peus a terra, de les dificultats que cal superar i amb aquella imprescindible empenta en l’èxit dels projecte transformadors”. “Com a país no s’ha arribat aquí per cap conjugació d’un atzar involuntari sinó orientats per la força de la gent, ha explicat el president de la Generalitat convençut que “a la gent, com als vostre clients, se l’ha de respectar i escoltar”. “L’empresari quan veu que un producte és rebutjat pel mercat, escolta el mercat per veure què passa, i no atonyina la gent perquè no acaba de comprar el vostre producte”, ha afegit.
 
Europa "corre el risc de ser una carcassa buida”
Durant la seva intervenció, el president Puigdemont ha dedicat unes paraules a Europa. “Casa nostra és Europa”, ha assegurat, tot i que ha lamentat que “està en molt males i corre el risc de ser una carcassa buida” sobretot quan “la Carta dels Drets Fonamentals és trepitjada obertament a un estat membre i la Unió Europea no és capaç d’alçar la veu”. El cap de l’executiu ha precisat que Europa tolera “decisions unilaterals” com les decisions del Govern espanyol de no acollir refugiats, no tirar endavant el corredor mediterrani o esdevenir un dels països més incomplidors amb la legislació europea.
 
El president de la Generalitat s’ha encarregat també d’entregar els premis a empreses i entitats centenàries com el Club Natació Sabadell o l’empresa Pasqual Arnella S.L, juntament amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president de Cecot, Antoni Abad. També ha fet entrega dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.
 
 A l’acte, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, també hi han assistit la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la consellera de Treball i Afers Social; i el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila; i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.Cercador

Cercador

Destaquem