Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller d'Interior presenta les obres de reforma i ampliació del parc de Bombers de Vilafranca del Penedès

  • Amb aquestes obres de reforma i ampliació el parc ha guanyat uns 300 m2 de superfície
 
  • En el decurs de l’acte també s’ha presentat el material d’informació del projecte Post-incendi
 
El conseller d’Interior, Joaquim Forn, acompanyat pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Juli Gendrau, ha presentat aquest matí les obres de reforma i ampliació del parc de Bombers de Vilafranca del Penedès.
 
El conseller Forn ha destacat la importància que pel Govern de la Generalitat té “donar compliment al Pla Estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments 2017-2022 que representa una inversió de 207 milions d’euros, absolutament necessari pel cos de Bombers”. “Els Bombers estaven en una situació precària i el que fem avui és tornar-los al nivell que es mereixen i que, degut a la crisi i la falta d’inversió, van perdre”, ha afirmat.
 
Forn ha explicat que la reforma i ampliació del parc de Bombers ha suposat una inversió de 700 mil euros i ha posat en valor que “aquest esforç que estem fent aquí a Vilafranca del Penedès l’estem fent també a d’altres indrets de Catalunya on tenim actius 9 projectes més amb un cost de 9 milions d’euros”.
 
El titular d’Interior ha finalitzat la seva intervenció agraint als Bombers “la gran tasca social i professional” i ha reconegut “la feina de compromís suplementari amb la societat”.
 
Per la seva banda, Gendrau ha presentat el projecte Post-incendi que té per objectiu “millorar la qualitat del servei i la resposta a la ciutadania tant en incendis d’habitatge com en d’altres terrenys”. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha explicat que “el projecte va néixer de la necessitat de poder mantenir contacte amb el propietari afectat per informar-lo de quina ha estat l’actuació que s’ha fet des de Bombers sobre la seva propietat, sobretot en aquells casos en què el propietari no hi està present”. A partir d’aquí, s’estableixen mecanismes perquè aquestes persones puguin contactar amb el Parc de Bombers que hagi actuat.
 
A la visita hi ha assistit també l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; el director; el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana; J. Manel Monfort; el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira; el cap del parc de Vilafranca del Penedès, Ramon Canyelles; i l’alcaldessa de Canyelles i presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet; entre d’altres.
 
*Adjuntem en pdf el dossier de premsa amb explicació del parc.


pdf pdf Dossier de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem