Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Bombers de la Generalitat: serveis destacats d'avui al medi natural

Durant aquest cap de setmana llarg, s'han rebut una vintena d'avisos relacionats amb serveis en l'entorn del medi natural

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en diversos serveis al medi natural dels quals destaquem:
 
Excursionista accidentada a Montagut i Oix (la Garrotxa)
Els Bombers han estat alertats a les 12.46 hores d’aquest migdia per una excursionista accidentada per la zona del mas el Vaquer, mentre feia la ruta per una pista forestal, de difícil accés, entre Oix i Talaixà.
 
Fins al lloc s’hi ha desplaçat una dotació terrestre amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat.
 
L’excursionista, una dona de 24 anys de nacionalitat alemanya, ha estat evacuada per l’ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), que s’esperava a Oix, a l’hospital d’Olot en estat menys greu.
 
Ciclista accidentat en una zona de difícil accés a Vielha e Mijaran (Val d’Aran)
A les 15.02 hores els Bombers eren alertats d’un altre servei al medi natural. Es tractava d’un ciclista accidentat en una pista forestal de difícil accés a uns 200 metres del pàrquing d’Escunhau.
 
Fins al lloc s’han desplaçat dues dotacions dels Pompièrs d’Aran que han traslladat el ferit, un home de 44 anys i de nacionalitat anglesa, a l’Espitau Val d’Aran, policontusionat i amb ferida oberta a la cama.
 
Trasllat d’una persona indisposada a Alins (Pallars Sobirà)
Els Bombers han traslladat una dona de 64 anys que s’ha indisposat al refugi de Gall fer, a Alins. L’avís s’ha rebut a les 15.06 hores i fins al lloc s’hi ha desplaçat l’helicòpter amb efectius dels GRAE.
Una ambulància del SEM, que s’esperava a Tírvia, l’ha traslladada al Centre d’Atenció Primària de Sort.
 
Rescat d’un barranquista accidentat a Queralbs (Ripollès)
Els Bombers han estat alertats, a les 15.09 hores, que una persona s’havia accidentat i havia caigut des d’una alçada de 10 metres mentre feia barranquisme al barranc de Núria, a la zona del pont del Sastre, a Queralbs.
 
Fins al lloc s’han desplaçat efectius dels GRAE tant per terra com per aire així com una infermera del GEM dels Bombers de la Generalitat. El ferit, un home de 32 anys que ha estat evacuat del lloc amb la maniobra de rescat amb grua, ha estat traslladat amb l’helicòpter de Bombers a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, amb un traumatisme dorsal.
 
Rescat d’una excursionista accidentada a Matadepera (Vallès Occidental)
A les 15.18 hores, els Bombers rebien un altre avís d’un rescat per una excursionista accidentada, mentre feia el camí de baixada de la Mola, al camí dels Monjos prop del trencall de la Font del Saüc.
 
Fins al lloc s’hi ha desplaçat un helicòpter amb efectius dels GRAE i dues dotacions terrestres dels Bombers. La ferida, lesionada al turmell, ha estat atesa al lloc i després ha estat traslladada amb llitera fins a prop de la font on l'helicòpter ha fet una estacionaria. Posteriorment se l’ha evacuat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Es tracta d’una dona d’uns 50 anys veïna dels Pallaresos.
 
 
Cal esmentar que durant aquest cap de setmana llarg, els Bombers de la Generalitat han rebut una vintena d’avisos relacionats amb serveis en l’entorn del medi natural. En aquest sentit volem recordar la importància de tenir en compte els consells bàsics de seguretat que trobareu al nostre web: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/bombers/seguretat_a_la_muntanya/consells_practics/
 Cercador

Cercador

Destaquem