Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Premien el centre penitenciari Brians 2 pel seu compromís en el respecte dels drets de les persones internes LGBTI

La tasca del centre en aquest àmbit s'emmarca dins del desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de les persones LGBTI i per erradicar la LGBTIfòbia

L’Associació ACATHI ha volgut reconèixer la tasca de la directora de Brians 2, Gemma Torres, i de la resta dels professionals del centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires, en el  reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals internes en aquesta presó. L’entitat ha distingit el centre en la segona edició del Premi Diversitats.
 
ACATHI col·labora amb Brians 2 a través del seu projecte Voluntari@s Divers@s, que ha permès d’una banda que les persones internes LGBTI tinguin un espai de suport i atenció especialitzada al centre penitenciari, alhora que es treballa la sensibilització entorn les diversitats LGBTI amb la resta de la població interna i els professionals.
 
“Els canvis i els avenços en el reconeixement dels drets de les persones LGBTI en el món són gràcies a apostes com la seva. El reconeixement dels drets de les persones LGBTI internes avui al CP Brians 2 marca una diferència per les seves vides futures”, destaca el president d’Acathi, Rodrigo Araneda.
 
La tasca de Brians 2 s’emmarca dins del desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar la LGBTIfòbia. La pròpia llei inclou un apartat específic dedicat a l’ordre públic i la privació de llibertat i on s’explicita que s’han d’establir les mesures pertinents per a garantir un tracte i una estada adequats de les persones LGBTI a les dependències policials i penals.
 
La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, que també ha assistit al lliurament del guardó, ha felicitat a la directora de Brians 2 i el seu equip per la feina feta en aquest àmbit i ha destacat  que “la col·laboració entre el món associatiu i les institucions no només és important, sinó del tot imprescindible per fer avançar els drets de les persones LGBTI”.


Cercador

Cercador

Destaquem