Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Serveis mínims de l'àmbit de la salut davant l'aturada del 3 d'octubre

Es garanteix el funcionament dels serveis d'urgències i emergències i l'activitat programada inajornable d'unitats especials

Per tal de respectar el dret dels professionals sanitaris que es vulguin acollir a l’Aturada de País convocada per la Taula per la Democràcia i a la que s’ha adherit el Govern,  per al dia 3 d’octubre, des del Servei Català de la Salut (CatSalut) s’han establert una sèrie de mesures amb l’objectiu de minimitzar les afectacions que pugui ocasionar a la ciutadania.
 
En aquest sentit, igual que s’ha fet en ocasions anteriors, s’han elaborat els plans de contingència i els serveis mínims oportuns en coordinació amb els centres sanitaris de cada territori.
 
D’aquesta manera es garanteix el funcionament dels serveis d’urgències i emergències i l’activitat programada inajornable d’unitats especials (cures intensives, coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts, tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i transplantaments d’òrgans), així com cirurgia coronària i oncològica, transport sanitari urgent i no urgent vinculat a les unitats especials, teràpies respiratòries domiciliàries i diàlisi ambulatòria. Per tant, la resta d’activitat programada (visites d’atenció primària i hospitalària, proves diagnòstiques i resta d’intervencions quirúrgiques) es reprogramarà i en els propers dies es comunicarà als afectats la nova data de forma individualitzada.  
 
Des del CatSalut s’ha posat en marxa un dispositiu especial per tal de vetllar pel bon funcionament de l’atenció sanitària durant la jornada.
 
En tot moment s’ha vetllat per garantir una atenció de qualitat a la ciutadania tot i les circumstàncies excepcionals, i volem destacar la implicació i el bon treball dels professionals sanitaris en situacions com aquesta.


Cercador

Cercador

Destaquem