Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Salut elabora un pla funcional per organitzar el dispositiu sanitari dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

El conseller de Salut anuncia que serà un referent en el sector


  • Comín es reuneix amb l’alcalde de Tarragona per abordar diverses qüestions d’interès per a la ciutat

El conseller de Salut, Antoni Comín, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’han reunit avui a l’Ajuntament tarragoní per abordar diverses qüestions en l’àmbit de la salut a la ciutat. Un dels temes principals que s’han posat sobre la taula és el pla funcional que ha elaborat el Servei Català de la Salut (CatSalut) per organitzar el dispositiu sanitari dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que ha de permetre garantir l’assistència a tots els atletes i acompanyants. “Serà un referent en el sector”, ha apuntat Comín.

El titular de Salut ha anunciat que el mes vinent se signarà un conveni marc entre el CatSalut i la Fundació Tarragona 2018 per anar desenvolupant aquest pla. “S’ha fet un treball extraordinari entre totes les parts. Es crearà un dispositiu ad hoc per aquells dies, es reforçaran els serveis d’emergències i urgències i les polítiques de promoció de la salut”, ha subratllat.
 
Al marge d’aquesta qüestió, Comín i Ballesteros també han repassat el calendari del projecte del nou Hospital Universitari Joan XXIII, que continua amb els terminis previstos. Els propers passos serà l’aprovació del pla funcional del centre hospitalari, que està a punt de concretar-se, i posteriorment el concurs d’idees.
 
Finalment, el conseller ha destacat que ja s’ha començat a treballar en l’elaboració d’una estratègia compartida entre el Departament de Salut i l’Ajuntament tarragoní perquè les polítiques de salut estiguin alineades. Aquest acord es materialitzarà en les deu ciutats de més de 100.000 habitants –Barcelona queda al marge, perquè l’any passat ja es va signar un pla de ciutat específic. La intenció, segons ha explicat Comín, és focalitzar els treballs en tres àmbits principalment: promoció i prevenció de la salut; salut mental i la xarxa d’atenció primària. 
 
Tant el conseller Comín com l'alcalde Ballesteros han volgut remarcar la bona col·laboració i coordinació entre les dues institucions.Cercador

Cercador

Destaquem