Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Romeva rep la segona Missió Internacional d'Observació Electoral del referèndum

Aquesta tarda la Sindicatura Electoral de Catalunya ha acreditat una segona Missió Internacional d'Observació Electoral


  • La Missió  està formada per observadors internacionals del Regne Unit, França, Irlanda i Nova Zelanda amb un àmplia experiencia

  • La cap de missió és Helena Catt, exdirectora executiva de la Comissió Electoral de Nova Zelanda i  experta en processos electorals en l’àmbit acadèmic i professional

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha rebut aquesta tarda la segona Missió Internacional d’Observació Electoral del referèndum que ha estat acreditada per la Sindicatura Electoral de Catalunya. La reunió ha tingut lloc al Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. S’ha fet a petició d’aquest segon grup d’observadors internacionals, International Electoral Expert Research Team, que ha iniciat el seu pla de treball amb una trobada amb el Govern.
 
Aquesta Missió Internacional d’Observació Electoral està encapçalada per Helena Catt, directora executiva de la Comissió Electoral de Nova Zelanda durant cinc anys. Catt ha col·laborat també amb la Comissió Electoral d’Austràlia i ha estat assessora de comissions electorals de diversos països d’Àsia, Àfrica i el Pacífic.
 
L’equip d’observadors està format per experts del Regne Unit, França, Irlanda i Nova Zelanda amb una àmplia experiència d’observació d’eleccions i referèndums, que inclou nombroses missions promogudes per l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Així com missions d’observació electoral a diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia.
 
Les Missions Internacionals d’Observació Electoral que acrediti la Sindicatura analitzaran tots els processos per a la realització del referèndum i la votació del dia 1 d’octubre, i hauran de lliurar un informe preliminar de la tasca d’observació electoral de la Sindicatura Electoral de Catalunya un cop s’hagin fet públics els resultats provisionals de l’escrutini. També hauran de lliurar un informe definitiu de la seva observació electoral.
 
Tal com preveu la Llei del Referèndum d’Autodeterminació, aprovada al Parlament de Catalunya, els observadors electorals acreditats per la Sindicatura Electoral de Catalunya poden assistir lliurement a tots els processos vinculats a la celebració del referèndum. La presència d’observadors internacionals reforça la transparència i les garanties de totes les etapes i procediments del procés referendari.

El conseller Romeva es va reunir divendres passat amb la primera Missió Internacional d’Observació Electoral, promoguda per The Hague Centre for Strategic Studies i encapçalada per Daan Everts, expert en l’àmbit de l’observació electoral i amb una dilatada trajectòria en el servei diplomàtic holandès i altres organismes internacionals. En formen part altres observadors internacionals del Regne Unit, Estats Units, França i Polònia.
 
Curriculum vitae Helena Catt
 
La doctora Helena Catt és experta en processos electorals i compta amb experiència tant en l’àmbit acadèmic com professional. Ha estat acadèmica investigadora al departament de Ciències Polítiques de diverses universitats del Regne Unit i Nova Zelanda, a on va centrar el seu interès docent i en recerca en les pràctiques democràtiques, incloent-hi processos electorals, referèndums i la representativitat minories. L’any 2004 va deixar el món acadèmic per assumir la direcció executiva de la Comissió Electoral de Nova Zelanda durant cinc anys, temps en què va treballar també amb la Comissió Electoral d’Austràlia. Des d’aleshores, Catt ha treballat com a consultora en l’àmbit dels processos electorals, col·laborant amb comissions electorals d’Europa, el Pacífic Sud, Àsia i Àfrica.


Cercador

Cercador

Destaquem