Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Turull: "Si es pensen que aturaran aquest tsunami democràtic en nom de la Constitució i amb actituds predemocràtiques, s'equivoquen del tot"

 
·         El conseller de la Presidència i portaveu del Govern ha presidit l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid
·         En referència al tancament de la pàgina web del referèndum, Turull recorda que “tancar pàgines web passa en molts pocs països del món, i no molt democràtics”

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha declarat aquesta tarda en l’acte institucional de la Diada a Madrid que “si es pensen que aturaran aquest tsunami democràtic en nom de la Constitució i amb actituds predemocràtiques, s’equivoquen del tot”. Ho ha dit en resposta al tancament de la pàgina web del referèndum per part de la Guàrdia Civil i a la citació, per part de la Fiscalia, de 712 alcaldes, “el 75% dels alcaldes”, per col·laborar en l’organització del referèndum, unes “dinàmiques que només passen a Turquia”.
 
Turull ha assegurat que aquests dies “s’estan utilitzant, en nom de la Constitució, unes mecàniques molt anteriors a la Constitució” i ha recordat que “tancar pàgines web passa en molts pocs països del món, i no molt democràtics”. En declaracions als mitjans, el conseller ha advertit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “els problemes no es prohibeixen, s’afronten, perquè a base de prohibir no se solucionen, s’incrementen”, i l’ha acusat de tenir “un problema de percepció de la realitat del que està passant a Catalunya”. Turull també ha lamentat que “després d’haver-ho intentat tot i més amb el govern de l’Estat, hem ofert política i hem rebut querelles”. Ha assegurat que “no se’ns ha volgut escoltar” i que “continuem oferint diàleg”.
 
El conseller, però, ha insistit que “no hi haurà renuncia, ni resignació ni rendició” i ha expressat la determinació del Govern amb la celebració del referèndum l’1 d’octubre, “assumint totes les conseqüències amb l’organització, celebració i implementació del referèndum”. Ha afirmat que “hi ha moltes opinions sobre el que volen i no volen els catalans sobre el seu futur polític, però només hi ha una manera de saber-ho: preguntant-ho i votant, i això és precisament el que farem”.
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha presidit aquesta tarda l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid, que ha tingut lloc als jardins de la seu de la Delegació del Govern. El delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, ha fet l’obertura de l’acte, el qual ha definit “d’esperança, cultura i estima entre persones i societats”. Seguidament, Màrius Serra ha pronunciat una conferència-glossa sota el títol “Once onces de septiembre”.
Durant l’acte institucional també s’han lliurat els reconeixements “Amics de Blanquerna” al periodista Josep Capella, l’actriu Silvia Marsó, el president del Cercle Català de Madrid, Albert Masquef, l’escriptor Ignasi Riera, el president d’AMESDE Jaime Ruiz, l’empresària Pepa Sarassa, l’estudiant de català Susana Roman i la jubilada Isabel Llavina. La vetllada ha acabat amb la interpretació musical que ha protagonitzat Lídia Pujol (veu), acompanyada de Pau Figueres (guitarra).Cercador

Cercador

Destaquem