Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l'exposició aquest dijous, 14 de setembre, a les 19 hores

Els darrers 100 anys de la medicina privada a Catalunya en una exposició al Jardí del Palau Robert

El Palau Robert acull la primera exposició dedicada a posar en valor la important tasca realitzada a Catalunya per la medicina privada  i les asseguradores mèdiques durant els darrers 100 anys.

"La medicina privada a Catalunya, a través de l’experiència d’Atlàntida", organitzada per l’asseguradora mèdica Atlàntida amb la col·laboració del Palau Robert i del  Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, es pot visitar del 14  al 30 de setembre,  al Jardí del Palau Robert.
Ell director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l'exposició aquest dijous, 14 de setembre, a les 19 hores. També hi parlaran el conseller delegat i el president del Grup Atlàntida, Pere Abelló i Carles Rabassa. L'acte es tancarà amb l'actuació de l'Orfeó Atlàntida.
La medicina privada ha tingut un paper molt destacat en el model sanitari català. En els darrers 100 anys, en algun moment, quasi el 50% de la població catalana ha susbcrit una pòlissa d’assegurança d’assistència mèdica i ha fet ús habitual dels recursos mèdics i hospitalaris de la medicina privada. Aquesta xifra no és casual. És el resultat d’un model de llarga tradició a Catalunya, conegut arreu com el “model sanitari català”.
Quins són els orígens de la medicina privada a Catalunya? Quin és i ha estat el seu paper en el sistema sanitari? Per què parlem del model sanitari català? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es vol donar resposta en aquesta mostra.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem