Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Filmoteca commemora el centenari de Fernando Rey

 
L’actor hauria fet 100 anys el proper 20 de setembre, dia en què s’obrirà un cicle en record seu amb una de les col·laboracions més elogiades amb Buñuel, ‘Tristana’, que el fill de l’actor, Fernando Casado, presentarà en la segona projecció del film, divendres 29 de setembre
 
També recordarà la més popular de les aventures internacionals de Rey: ‘The French Connection’, de William Friedkin

La Filmoteca commemora el centenari del naixement de l’actor Fernando Rey amb un cicle de set pel·lícules que reflecteixen la seva trajectòria i la seva obra.
 
Fill d’un militar republicà represaliat, Fernando Rey va abandonar els estudis d’arquitectura a causa de la Guerra Civil, i va ser la seva profunda i personal veu la que li va oferir el primer contacte amb el cinema, com a actor de doblatge de Tyrone Power o Laurence Olivier. De la primera etapa presentarem Locura de amor, de Juan de Orduña. Però la carrera de Rey va agafar una volada real quan va anar estretament lligada a la de Luis Buñuel des de la seva primera col·laboració a Viridiana, amb fites com tres dels títols que incloem en l’homenatge: Tristana, Le charme discret de la bourgeoisie El discret encant de la burgesia i Cet obscur objet du désir Ese oscuro objeto del deseo, la darrera producció del geni de Calanda. Aquests treballs van obrir les portes a la carrera internacional de Rey, amb col·laboracions amb directors com Orson Welles, Robert Altman, Valerio Zurlini, Vincente Minnelli o William Friedkin, de qui podrem veure The French Connection, una de les interpretacions més reeixides de l’actor en la seva trajectòria de portes enfora, com també ho va ser Cadaveri Eccellenti Excel·lentíssims cadàvers, de Francesco Rosi. Però Fernando Rey no va abandonar el cinema espanyol, i el 1977 va rebre el premi d’interpretació del Festival de Cannes pel seu paper a Elisa vida mía, de Carlos Saura. A les acaballes de la seva carrera va afrontar un dels seus grans papers, el del cavaller don Quixot en l’adaptació televisiva de l’obra de Cervantes dirigida per Manuel Gutiérrez Aragón i, poc abans, Francisco Regueiro li va oferir dos esplèndids vehicles per mostrar el seu talent de maduresa Padre Nuestro i Diario de invierno, per la qual va rebre el Goya i el premi d’interpretació del Festival de Sant Sebastià i que completa l’homenatge que dediquem a Fernando Rey.
 
Sessions del cicle Centenari de Fernando Rey:
Tristana
Luis Buñuel, 1970
Dimecres 20 de setembre / 17.00 h
Divendres 29 de setembre / 22.00 h. Amb presentació a càrrec del fill de Fernando Rey, Fernando Casado
Cet obscur objet du désir
Ese oscuro objeto del deseo
Luis Buñuel, 1977
Dijous 21 de setembre / 17.00 h
Dissabte 23 de setembre / 22.00 h
Cadaveri Eccellenti
Excel·lentíssims cadàvers
Francesco Rosi, 1976
Divendres 22 de setembre / 17.00 h
Diumenge 24 de setembre / 19.00 h
 
Diario de invierno
Francisco Regueiro, 1988
Dijous 28 de setembre / 17.00 h
Diumenge 1 d’octubre / 19.30 h
Le charme discret de la bourgeoisie
El discret encant de la burgesia
Luis Buñuel, 1973
Diumenge 1 d’octubre / 20.00 h
Divendres 6 d’octubre / 22.00 h
Locura de amor
Juan de Orduña, 1948
Dimarts 3 d’octubre / 21.30 h
Diumenge 15 d’octubre / 19.30 h
The French Connection
William Friedkin, 1971
Dissabte 7 d’octubre / 22.00 h
Diumenge 8 d’octubre / 17.00 h


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem