Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades durant el pont de la Diada

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d’avui, no hi ha hagut cap víctima mortal en accident de trànsit en zona interurbana
 
El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h de divendres 8 fins a les 20.00 h d’avui dilluns 11 de setembre, no s’ha registrat cap víctima mortal en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’avui dilluns a la tarda, hi ha hagut aturades en aquests trams:
 
-       N-340: 8 km de retenció al Vendrell sentit Barcelona;
-       C-65: 5 km de cua a Llagostera sentit Girona;
-       AP-7 nord: 4 km de retencions a Vilafranca del Penedès sentit Barcelona.
-       C-31: 4 km de cua a Santa Cristina d’Aro sentit Llagostera;
-       B-23: 4 km de retencions a Sant Joan Despí sentit Martorell.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Durant el matí, les retencions més importants s’han produït per accedir a la ciutat de Barcelona. Així la C-17, C-33 i C-58 a l’altura de Montcada i Reixac han registrat cues de fins a 4 km. A més, a la B-23 a Esplugues de Llobregat s’han acumulat fins a 7 km de retencions en sentit Barcelona. D’altra banda, a l’A-2 al Bruc s’han produït cues de fins a 7 km en sentit Barcelona a causa d’un accident.
 
Per minimitzar les retencions durant la tornada d’avui, s’han establert mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-31 a Castell-Platja d’Aro i a la C-65 a Cassà de la Selva. A més, s’han habilitat carrils addicionals en sentit contrari al que és habitual a l’AP-7 sud entre Sant Celoni i el peatge de la Roca, a l’AP-7 nord entre Vilafranca del Penedès i el peatge de Martorell, a la C-32 nord entre Castelldefels i l’Hospitalet de Llobregat, i a la B-20 al Prat de Llobregat. També s’ha obert el carril bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles excepte camions per facilitar l’entrada i la sortida de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
Diumenge a la tarda la situació va ser tranquil·la a la majoria de vies. Només es van registrar alguns problemes de trànsit. Entre ells, l’N-340 va anar molt carregada al llarg de 8 km al Vendrell en sentit Barcelona; tant a la C-31 com a la C-65 hi va haver uns 4 km d’aturades a Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro en sentit Llagostera; a la C-32 es van acumular 5 km de retenció de Gavà a Sant Boi de Llobregat en sentit Barcelona; a la B-20 hi va haver 2 km d’aturades a Sant Boi de Llobregat en sentit Sitges; a l’A-2 es va registrar 1 km de retenció a Jorba en sentit Lleida; i a la B-23 hi va haver 1 km de cua a Sant Just Desvern en sentit Barcelona.
 
A partir de les 15 h, es van establir diferents mesures especials per facilitar els desplaçaments de retorn. Per exemple, al bus-VAO de la C-58, a la C-65 a Cassà de la Selva, a la C-31 a Castell-Platja d’Aro, a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca i entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell, i a la C-32 entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat.
 
Al matí, també va dominar la fluïdesa. Amb tot, hi va haver 9 km de retenció a l’N-145 a les Valls de Valira en sentit Andorra, 4 km de cua a l’N-340 a Coma-ruga en sentit Tarragona i 3 km de retenció a la C-17 a Centelles en sentit Vic.  A més, un accident va obligar a donar pas alternatiu a la C-14 a Artesa de Segre i això va provocar uns 2 km de retenció en tots dos sentits.
 
Afectacions durant l’operació sortida
 
Durant el matí de dissabte, es van registrar retencions destacades a les següents vies:
 
-       AP-7: 10 km de retenció entre Gelida i Subirats en sentit sud per un accident;
-       AP-7: 2 km de cua a Maçanet de la Selva en sentit nord per un accident i uns 6 km de retenció a la Jonquera d’entrada a França;
-       N-2: 3 km de cua a la Jonquera en sentit França;
-       C-17: 5 km de lentitud i aturades a Centelles en sentit Vic;
-       N-340: 4 km de retenció al Vendrell en sentit Tarragona;
-       N-260: 5 km de cua a la Seu d’Urgell en sentit Andorra;
-       N-145: 4 km de retenció a les Valls de Valira en sentit Andorra.
 
A més, a la tarda hi va haver restriccions a la C-17 al Figaró-Montmany i a Montcada i Reixac per tres accidents, un al Figaró-Montmany i dos a la zona de Montcada en sentit Barcelona. Això va provocar retencions en aquests trams. D’altra banda, es van tallar la C-243C a Ullastrell i la C-15 a Olèrdola per dos accidents.
 
D’altra banda, divendres a la tarda, hi va haver diverses incidències que van complicar el trànsit en alguns punts de la xarxa viària. D’entre elles, destaquem les següents:
 
-       AP-7: 12 km de retenció entre el Papiol i Barberà, 5 km més entre Mollet i Parets i, a causa d’un accident, 4km d’aturades entre Granollers i la Roca, tot en sentit Girona;
-       AP-7: 4 km de lentitud i aturades entre Santa Perpètua de Mogoda i Barberà, 10 km de cua entre Bellaterra i el Papiol per un accident i 1 km d’intensitat a Gelida, tot en sentit Tarragona;
-       A-2: 3 km de cua a Abrera i 12 km de retenció entre Cervera i Tàrrega en sentit Lleida per un camió avariat;
-       C-17: 9 km de retenció entre Tagamanent i Seva en sentit Vic per un tram afectat per obres;
-       B-23: 4 km de cua entre Barcelona i Sant Joan Despí en sentit Martorell per un accident.
 
Així mateix, tant la Ronda de Dalt o B-20 com la Ronda Litoral o B-10 van registrar diferents trams de retenció en ambdós sentits de la marxa.
 
Per minimitzar les retencions durant la sortida de divendres a la tarda i dissabte al matí, es van establir mesures especials a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro en sentit nord.  A més, el carril en sentit nord del bus-VAO de la C-58 es va obrir per a tots els vehicles –excepte camions de més de 7,5 tones- per facilitar la sortida de Barcelona.
 


Cercador

Cercador

Destaquem