Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Forn afirma que "hem de continuar treballant i millorant per ser capaços de detectar un procés de radicalització"

El conseller d'Interior ha presidit la Junta Local de Seguretat Extraordinària de Ripoll

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha presidit aquesta tarda la Junta Local de Seguretat Extraordinària de Ripoll, acompanyat de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. També hi han participat el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el director general de la Policia, Pere Soler; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, i el sotsinspector cap de la Policia Local de Ripoll, Joan Garcia, entre d’altres autoritats.
 
El conseller d’Interior ha dit que “hem volgut ser presents avui aquí, com ho hem fet a Barcelona i Cambrils, per donar el nostre agraïment als cossos de seguretat, que han fet una tasca molt bona”, i alhora “interesar-nos per la situació del municipi, i treballar per tornar a la normalitat”, i ha destacat la bona feina que està fent l’Ajuntament de Ripoll.
 
Forn ha explicat que un dels punts importants en aquests moments és  “continuar treballant per ser capaços de detectar quan es produeix un procés de radicalització”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que en els propers dies es reunirà el grup de treball constituït amb Ensenyament i Interior per seguir treballant i millorant els programes de detecció del radicalisme (PRODERAI) que es van iniciar ara fa dos anys. “Són programes importants, que han donat un bon rendiment però hem de millorar-los”.
 
El titular d’Interior ha dit que es tracta d’un treball transversal, que afecta diferents àmbits, i que en el tema de la seguretat es reforçarà la coordinació amb les policies locals i es faran cursos de formació específics. “Les policies locals poden ser un element que ajudi a detectar aquest fenòmen”.
 
Forn també ha volgut agraïr la resposta de la ciutadania, i dels habitants de Ripoll, i ha subratllat que “és molt important la col·laboració ciutadana”.


Cercador

Cercador

Destaquem