Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El parc de Bombers del Pont de Suert passa a ser parc mixt, format per bombers funcionaris i voluntaris

  • El parc passa a tenir una dotació permanent d’una vintena de bombers funcionaris, tant bombers de l’escala bàsica com caporals
  • Aquesta dotació de bombers funcionaris comptarà amb el suport de bombers voluntaris del parc, que continuaran sent activats per als serveis operatius
  • Amb aquest nou funcionament es garanteix la cobertura de les emergències a la zona i, especialment, a l’Alta Ribagorça

El parc de Bombers del Pont de Suert ha passat avui, 1 de setembre, a comptar amb una dotació permanent de guàrdia, 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Aquesta dotació donarà resposta principalment a les emergències que es produeixin a la comarca de l’Alta Ribagorça, i estarà complementada amb bombers voluntaris del parc que continuaran prestant servei en els serveis als quals se’ls requereixi.
 
D’aquesta manera, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) del Departament d’Interior garanteix la cobertura i la resposta operativa a les emergències que es produeixin a la zona, especialment a la comarca.
 
La plantilla del parc està composta per una vintena de bombers funcionaris, tant bombers de l’escala bàsica com caporals de l’escala tècnica del Cos de Bombers de la Generalitat. Els Bombers Voluntaris del Pont de Suert complementaran aquesta dotació i continuaran sent una part important de la resposta operativa dels bombers a la comarca.
 
Aquest nou funcionament del parc de Bombers del Pont de Suert es produeix després de les diverses reunions dutes a terme durant aquest estiu entre representants de la DGPEIS del Departament d’Interior i de comandaments operatius del Cos de Bombers amb els col·lectius afectats: els Bombers Voluntaris del Pont de Suert, representants del col·lectiu de bombers voluntaris, i representants dels bombers funcionaris del Cos.
 
En aquesta mateixa línia, el Director General de la DGPEIS, Juli Gendrau, ha estat informant personalment als alcaldes de la comarca i al President del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.
 
La DGPEIS vol agrair els serveis prestats pel col·lectiu de bombers voluntaris que els darrers anys han estat desenvolupant la seva important tasca al Parc del Pont de Suert. Així mateix, agraeix el compromís dels bombers que s’han implicat per tal d’arribar a la solució del problema sorgit amb la cobertura del parc.
 
La setmana vinent està prevista una reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan de representació i diàleg entre bombers voluntaris de totes les Regions d’Emergències i la DGPEIS. En aquesta nova reunió, i tal i com s’ha anat fent les darreres setmanes, un dels temes tractats serà el nou funcionament del parc del Pont de Suert.
 


Cercador

Cercador

Destaquem