Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Forn demana la col·laboració ciutadana per localitzar l'autor de l'atropellament a la Rambla de Barcelona

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el major dels Mossos d´Esquadra, Josep Lluís Trapero, han comparegut avui en roda de premsa per explicar els últims avenços en la investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.
 
El conseller d’Interior ha confirmat que Younes Abouyaaqoub és l’autor de l’atropellament de la Rambla i ha demanat la col·laboració ciutadana per tal de localitzar-lo. “Les fotografies que hem distribuït a les diferents policies esperem que ens puguin permetre detenir l’autor de l’atemptat i els convidem a difondre aquestes imatges, de la mateixa manera que demanem la col·laboració ciutadana”. “Demanem a totes aquelles persones que poguessin tenir alguna informació respecte aquesta persona que ho comuniquin immediatament als Mossos d’Esquadra a través dels diferents canals que hem posat a disposició de tota la ciutadania” ha afegit.
 
Durant la roda de premsa, Forn també ha confirmat que “les investigacions dels Mossos d'Esquadra ens han permès relacionar els fets de Sant Just que van acabar amb la vida d’un home de Vilafranca del Penedès amb la persona que va cometre l’atropellament a les rambles”. “En aquest sentit estem elevant el nombre de víctimes en els atemptats perpetrats a Catalunya de 14 a 15, incloent-hi la víctima del vehicle trobat a Sant Just”.
 
El titular d’Interior també ha anunciat que aquesta tarda, es reunirà el gabinet antiterrorista per determinar les diferents accions que desenvoluparem en el decurs de les properes setmanes.
 
Per la seva banda, el major dels Mossos d’Esquadra ha explicat que “un cop fixades amb bastanta profunditat les persones que han estat implicades directament en la planificació i l’execució dels atemptats que han succeït i restablerta també la seguretat en el territori, la prioritat és la recerca d’aquesta última persona, això no vol dir que no hi pugui haver més detencions en un futur i ampliar el prisma d’aquesta investigació i estendre’l a tot l’àmbit internacional”.
 
Al igual que el conseller Trapero també ha fet una crida a la col·laboració ciutadana “aprofitem aquesta compareixença pública per demanar a la ciutadania catalana tota informació que pugui disposar respecte aquesta persona, també dels seus contactes, qualsevol lloc on se l’hagués vist, etc”.
 
Finalment el conseller de Justícia ha explicat que ja han conclòs les tasques d’identificació de les 15 víctimes mortals, “totes estan identificades i comunicades amb les seves famílies”.
 
Mundó ha remarcat la bona feina i la celeritat de l’equip d’identificació així com la col·laboració de les famílies, de les autoritats judicials, dels Mossos d’Esquadra i dels consolats i ambaixades.
 
Dispositiu de Seguretat i Emergències 
El Departament d’Interior manté avui dilluns el dispositiu de seguretat i emergències a ple rendiment. A hores d’ara, les noves dades que es poden oferir en relació a les persones afectades en els atemptats de Barcelona i Cambrils són:
 
Segons el Departament de Justícia, ja s'han identificat les darreres 2 víctimes mortals de l'atemptat de Barcelona. Es tracta d’una persona de nacionalitat canadenca, i una italiana.
 
Així doncs, ja estan identificades les 15 víctimes mortals dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que en total són 8 homes i 7 dones (2 d’elles menors d’edat). S’afegeix a la llista de víctimes mortals de l’atemptat de Barcelona la víctima trobada morta a Sant Just Desvern dins del vehicle que es va saltar un control policial a la Diagonal i de la que hi ha evidències que va morir a mans dels terroristes.
 
Les últimes 5 víctimes s’han identificat per ADN, mentre que les 10 primeres s’han identificat per dactiloscòpia. La identificació per empremtes dactilars és la més ràpida, però hi ha molts països que no tenen base de dades de les empremtes. Per això la major part de les víctimes estrangeres s’han hagut d’identificar a través d’ADN.
 
Aquestes identificacions ja han estat comunicades al jutjat d’instrucció que investiga el cas i a les famílies dels morts. A més, 9 dels cossos ja han estat lliurats a les seves famílies.
 
 
15 VÍCTIMES MORTALS DE L’ATEMPTAT DE BARCELONA IDENTIFICADES:
 • 1 nen de doble nacionalitat australiana i britànica de 7 anys
 • 1 home de nacionalitat canadenca de 78 anys
 • 1 dona de nacionalitat belga de 44 anys
 • 1 home de nacionalitat italiana de 25 anys
 • 1 home de nacionalitat italiana de 35 anys
 • 1 dona italiana de 70 anys 
 • 1 home de nacionalitat estatunidenca de 42 anys
 • 1 dona de nacionalitat portuguesa de 73 anys
 • 1 dona de nacionalitat portuguesa de 20 anys
 • 1 home de nacionalitat espanyola de 57 anys
 • 1 nen de nacionalitat espanyola de 3 anys
 • 1 dona de nacionalitat espanyola de 75 anys
 • 1 dona de doble nacionalitat espanyola i argentina de 40 anys
 • 1 home de nacionalitat espanyola de 34 anys (la víctima localitzada a Sant Just Desvern)
 
VÍCTIMA MORTAL DE L’ATEMPTAT DE CAMBRILS IDENTIFICADA:
 • 1 dona de nacionalitat espanyola de 67 anys
 
 
BALANÇ FERITS
 
El Departament de Salut informa que en aquests moments resten 50 persones ingressades en 13 centres sanitaris, 45 de l’atemptat de Barcelona i 5 a Tarragona (víctimes de l’atemptat de Cambrils). En un primer moment hi havia dues altes de l’atac terrorista de Cambrils i una d’elles, després d’unes proves complementàries, ha estat reingressada a la Mútua de Terrassa. 
 
Víctimes de l’atac de Barcelona
 • 9 crítics
 • 10 greus
 • 25 menys greus
 • 1 lleu
 
Víctimes de l’atac de Cambrils 
 • 3 greus
 • 2 menys greus (una d’aquestes és la persona que està reingressada a la Mútua de Terrassa tot i que va resultar ferida a l’atac de Cambrils; l’altra és l’agent dels Mossos d’Esquadra que va resultar ferida a Cambrils i està a l’Asepeyo de Sant Cugat)
Es manté el dispositiu d’atenció a víctimes, afectats i familiars, des de l’arribada a l’aeroport, en el centre del CUESB de l’Ajuntament de Barcelona i seguiment, atenció psicològica i social.
Avui ha tingut lloc a Barcelona una reunió entre el Dispositiu de la Generalitat i Ajuntament de Barcelona amb la Dirección General de Apoyo a Víctimas del Terrorismo (Ministerio del Interior) per coordinar la continuïtat del dispositiu d’atenció a víctimes i familiars dels atemptats.
 


Cercador

Cercador

Destaquem