Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "Amb la concentració a la Plaça de Catalunya, els ciutadans hem reconquerit l'espai públic. No tenim por"

Els presidents Puigdemont i Rajoy en la compareixença posterior a la reunió del Gabinet de crisi del Govern

 

Declaració del president Puigdemont posterior a la reunió del Gabinet de crisi del Govern. Seu del Departament d’Interior, 18 d’agost de 2017
 
 
El primer que voldria fer és agrair al president Rajoy, també als membres del seu Gabinet que han volgut compartir amb nosaltres aquesta reunió aquí a la seu d’Interior on s'ha estat coordinant tot l'operatiu policial amb la col·laboració de les diferents forces i cossos de seguretat de l'Estat per donar aquesta resposta que entre tots ens hem conjurat a donar davant l’amenaça terrorista.
 
Ha estat una reunió profitosa, en la que hem pogut intercanviar els coneixements sobre l’estat de la situació d’avui i també per enviar aquest missatge a tota la gent que viu aquestes hores d'angoixa, aquest deure que tenim de donar confiança i de donar esperança. És el que hem vist també aquest migdia a la plaça Catalunya de Barcelona. Hem vist una resposta admirable de la nostra societat davant dels atemptats de Barcelona i Cambrils ,que ha enviat també un missatge clar als terroristes.
 
Ens hem aixecat consternats, és cert,  encara colpits per les notícies amb les quals vam anar a dormir,  però també determinats a guanyar, determinats a guanyar la batalla del terrorisme. I fent-ho amb la millor arma que té la nostra societat:  la solidaritat, la convivència, la llibertat, el respecte.
 
I ho hem pogut veure ja aquest mateix matí  i migdia. Com s'ha anat reconquerint de manera immediata la normalitat. L'acció terrorista pretenia trencar la normalitat i la nostra manera de ser, de viure i d’entendre la vida.  I la resposta que la ciutadania ha donat de manera immediata i ho hem vist aquest migdia en aquesta concentració emocionant, ha estat el retorn a la normalitat, la conquesta de l’espai públic per la gent que en vol gaudir, sense por. El no tinc por que avui ha sonat espontani en el moment de la concentració,  crec que expressa la millor arma que una societat decent, convivencial, pacífica, que estima la llibertat ha de donar a l’amenaça terrorista.
 
Des d’aquest punt de vista, compartir amb el president Rajoy la gratitud als cossos i forces de seguretat que treballen intensament aquestes hores primer per minimitzar els efectes de l’impacte d’aquesta acció; en segon lloc per perseguir a tots els culpables, i en tercer, per prevenir  perquè hem de fer una prevenció permanent i hem de garantir als ciutadans que ens fan la confiança, ciutadans que confien molt en la nostra policia, que fan bé de confiar-hi, que justament gràcies al seu esforç, i també sacrifici,  podem viure en pau i llibertat i que perquè sigui així entre tots els hem d'ajudar efectivament com deia el president Rajoy no ens toca a nosaltres fer de policies, els hem de de deixar treballar.  I en aquest sentit, enviar un missatge a la ciutadania de serenitat, de confiança,  que la manera que ens podem ajudar tots en el combat per derrotar el terrorisme és aquesta reconquesta de la normalitat i de la ratificació de la manera com hem decidit tots plegats viure en un món civilitzat.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem