Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Declaració institucional del president de la Generalitat

El president Puigdemont, al Palau,acompanyat del vicepresident Junqueras i l'alcaldessa Colau

Palau de la Generalitat, 17 d’agost de 2017
 
 
El vicepresident i els consellers han participat a la reunió del gabinet de crisi que he convocat per compartir les darreres informacions del que ha passat a Barcelona aquesta tarda i que ens ha deixat consternats a tots nosaltres i també a bona part del món de bé. Consternats com Europa, com tot el món. Sabem que totes les persones de bé, de totes les civilitzacions, religions i condició social estan al costat de les víctimes, estan al nostre costat en aquest acte violent que s’ha produït als carrers de la nostra ciutat, de la nostra capital. Londres, París, Brussel·les i altres ciutats europees han patit la mateixa experiència. Avui li ha tocat a Barcelona. En un acte que ha deixat més de 90 víctimes, de les quals una dotzena de persones mortes en un balanç provisional. 80 que continuen ingressades, 15 d’elles en  estat molt greu. Per tant, estem parlant d’un acte de dimensions molt greus i que volem condemnar enèrgicament.
 
La democràcia i els seus valors intrínsecs, la llibertat i la igualtat, estan per sobre de la violència terrorista. Entre tots, entre totes les institucions, entre tota la ciutadania, doblegarem, sens dubte, aquells que intenten confrontar civilitzacions amb l’ús de la violència. Catalunya ha estat, és i serà, terra de pau. I terra de benvinguda. I no deixarem que una minoria acabi amb la nostra manera de ser que ha estat forjada al llarg dels segles. Els catalans hem estat, som i serem gent de pau i gent d’acollida.
 
Vull destacar molt especialment la tasca de la Policia de Catalunya, el Cos de Mossos d’Esquadra, que està al front de tota l’operativa policial. Agrair també la col·laboració i suport rebut per part de la Guàrdia Urbana i també dels cossos i forces de seguretat de l’estat. Aquí no hi ha hagut cap divisió ni cap disputa que valgui. Vull agrair també el suport de les policies europees i internacionals. D’una manera molt explicita a la Guàrdia urbana i l’Ajuntament de Barcelona. I els serveis i sistemes d’Emergència i Salut de la Generalitat. De totes les institucions. Vull agrair també la solidaritat dels ciutadans de Barcelona amb les víctimes tal i com estan demostrant ara mateix acollint a qui cal i col·lapsant també les donacions de sang als nostres centres hospitalaris per si fessin falta. Un agraïment immens a la solidaritat de tanta gent de dins de Catalunya, també de fora de Catalunya. A presidents de comunitats autònomes, responsables i líders polítics internacionals que en aquestes hores ens han fet arribar el seu suport i el seu escalf. Però començant sobretot l’agraïment a les persones del nostres país, especialment les persones de Barcelona,, que han demostrat una vegada més el seu compromís amb la solidaritat.
 
També voldria dir-los que el Departament d’Interior, i el seu conseller Joaquim Forn, aniran actualitzant tota la informació disponible amb periodicitat estable per anar donant la informació sobre aquest acte i també de la línia d’investigació que s’ha obert. Com saben, és una línia d’investigació que ja ha produït dues detencions i que continua oberta. Hi tenim dipositades les esperances i el suport a la nostra policia per a que pugui completar la seva feina que tots esperem que acabi bé.
 
També demanaria a tothom que se cenyís a les informacions formals, rigoroses, contrastades, de font oficial, que en aquestes hores són imprescindibles per mantenir aquesta consigna de prudència i de serenor que la ciutadania espera del nostre país.
 
Gràcies a tothom per les múltiples mostres de suport i condol que estem rebent. Catalunya, com sempre, estarà a l’alçada de les circumstàncies. En la lluita per la defensa de la democràcia i els valors de la pau i la llibertat sempre ens hi trobaran. Tinguin per segur que la democràcia doblegarà el terrorisme i la barbàrie es produeixi on es produeixi. Abans hem solidaritzat, com he dit, amb ciutats europees que han patit la mateixa experiència, avui seran aquestes ciutats les que se solidaritzaran amb tots nosaltres. Bona nit.
 Cercador

Cercador

Destaquem