Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a l'incendi de vegetació d'Artés

  • Segons les dades provisionals dels Agents Rurals han cremat 250ha
  • Protecció Civil manté l’alerta de l’Infocat
  •  La situació de risc forestal a Catalunya avui es manté elevada, sobretot als dos extrems del país


Els Bombers de la Generalitat continuen treballat intensament per poder donar per estabilitzat l’incendi forestal que afecta des d’ahir tarda el terme municipal d’Artés.
 
A hores d’ara hi ha una cinquantena de dotacions activades; 28 camions d’actuació dels Bombers, 12 mitjans aeris (4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 helicòpters de coordinació i 2 hidroavions) i la resta de vehicles de comandament.
 
Al llarg de la nit s’ha treballat intensament, sobretot a la part superior dels dos flancs de l’incendi, a la serra de Torcó, on les condicions d’extinció son més complexes. La major part del perímetre està estabilitzat, però encara queden uns 300 metres del front esquerre de l’incendi que estan actius. És aquí on ara s’estan emplaçant els vehicles, ja que a la nit no s’ha pogut treballar perquè hi ha molts barrancs. A més, s’ha mobilitzat maquinari pensant per acabar d’assegurar i estabilitzar tot el perímetre.
 
Les condicions meteorològiques dels darrers dies, amb calor intensa i baixes humitats, han condicionat les tasques d’extinció. La vegetació està molt seca i, junt a les condicions del terreny, són factors que han dificultat el control del foc. L’incendi cremava molt ràpidament i llançava focus secundaris a més de 400 metres de distància. El potencial d’hectàrees que s’haguessin pogut cremar és molt elevat i, gràcies a l’intens treball realitzat pels Bombers, sobretot per estabilitzar els dos flancs de l’incendi, s’ha pogut contenir.
 
Segons les dades del Cos d’Agents Rurals s’han vist afectades 340 hectàrees, però a dins del perímetre –que té una forma molt allargada-  hi ha zones sense cremar. La dada provisional d’afectació, encara a l’espera d’acabar de revisar tota la superfície, és de 250 hectàrees, bàsicament vegetació forestal.
 
A les 9 del matí s’ha fet un brifing operatiu amb tots els opertius implicats; alcaldes de la zona, Protecció Civil, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, Creu Roja, SEM, entre d’altres.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla Infocat. També informa que el veïns de Sant Joan d’Oló que van ser evacuats ahir tarda han dormit al pavelló de Santa Maria d’Oló. Es tracta d’una cinquantena de persones. Se’ls ha donat  avituallament i al llarg del matí s’acabarà de decidir si s’aixeca l’evacuació. De  la seva banda, els Ajuntaments mantindran els seus plans d’emergència activats.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 6 d’agost de 2017
10.00 hores


Cercador

Cercador

Destaquem