Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Aquesta nit i matinada, els Bombers de la Generalitat continuaran treballant en l'incendi de vegetació d'Artés

 
·         El foc hauria cremat ja 250 hectàrees de vegetació, segons ha informat el Cos d’Agents Rurals
 
Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 71 dotacions terrestres i 21 mitjans aeris en l’incendi d’Artés. Els dos hidroavions i l’avió de coordinació del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente ja han abandonat el lloc de l’incendi. Els Bombers estan treballant en un perímetre de més de 300 hectàrees. El cap ha carenat la serra de Torcó. Aquí, el foc s’està atacant amb les cremes que hi estan fent els membres de la unitat GRAF (Grup de Reforç d’Actuacions Forestals), les descàrregues dels mitjans aeris i la tasca de la maquinària pesant.
 
En el flanc esquerre, els Bombers treballen perquè l’incendi no s’obri i afecti el paratge forestal conegut amb el nom de Carrer de Torcó. Mentrestant, s’ha pogut frenar l’avenç del flanc dret, que ha carenat també la serra de Torcó i s’està evitant que baixi cap als torrents del Canal i de Cal Tinet.
 
Les darreres provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals, confirma que el foc hauria afectat ja unes 250 hectàrees de vegetació, la majoria forestal.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, ja s’han reobert a la circulació l’Eix Transversal i la B-431.
 
Fins ara, i segons informacions del Cos de Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat 12 masies (masia La Vall, masia El Pla, masia Ca la Ponsa, masia Oliveras, casa de la Muntanyola, Cal Cases, Can Plana, Cal Fuster, Cal Po, Ca la Mestressa, Cal Abellà i Casanova del Tonet) i la casa de colònies Els Clapers amb 51 nens i 7 monitors. Els inquilins de dues masies, haurien quedat confinats.
 
Segons les darreres informacions, el foc ha cremat una casa totalment i ha afectat, parcialment, una altra.
 
El dispositiu està format, a més dels Bombers de la Generalitat, per voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), efectius del Cos d’Agents Rurals, agents del Cos de Mossos d’Esquadra, tècnics de Protecció Civil, agents de la Guàrdia Civil, de les Policies Locals, sanitaris del SEM i voluntaris de la Creu Roja, entre d’altres.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activat en ALERTA el pla d’emergències INFOCAT.
 
Els municipis d’Artés, Calders, Santa Maria d’Oló i Avinyó mantenen l’activació dels seus plans d’emergència municipal (PAM).
 
Dos tècnics de la Operativa Territorial de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) s’han desplaçat al lloc de l’incendi i al pavelló de Santa Maria d’Oló per coordinar les tasques logístiques en les quals treballen els municipis i la Creu Roja. Al pavelló hi ha en aquests moments unes 120 persones.
 
La Creu Roja manté movilitzada una ambulancia preventiva al Pavelló d’Artés; l’Equip de Resposta en Emergències d'Alberg al pavelló de Santa Maria d’Oló per als desallotjats (amb 50 matalassos i aigua), a més d’un vehicle d’avituallament al Punt de Trànsit, un 4x4 i una altra ambulància també a Santa Maria d’Oló.
 
També s’ha gestionat un autobús perquè reculli els nens desallotjats de la casa de colònies Els Clapers i que es troben al pavelló d’Artés, per tornar-los al seu municipi d’origen (Mollet del Vallès).
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2017
20.45 hores
 Cercador

Cercador

Destaquem