Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incendi de vegetació d'Artés

 
·         El foc ja hauria cremat unes 80 hectàrees de vegetació, la majoria forestal, segons el Cos d’Agents Rurals
·         Desallotjades diverses masies i dues cases de colònies de la zona, cap ferit
·         La C-25 i la B-431 estan tallades al trànsit, segons l’SCT
 
A hores d’ara, els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi que crema des d’aquesta tarda a Artés. El front de l’incendi avança en direcció nord-est, ha travessat el barranc del riu Sec i està a la serra de Torcó, una zona més abrupta i de barrancs amb vegetació forestal. El flanc esquerre de l’incendi està envoltat de moltes pistes forestals i camps cultius que afavoreixen les tasques d’extinció. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat concentren els esforços en el flanc dret que està més obert i a on la vegetació és més forestal.
 
En les tasques d’extinció treballen 41dotacions terrestres i 17 mitjans dels Bombers de la Generalitat així com voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), tractors dels pagesos de la zona i maquinaria pesada. En aquest sentit, el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medioambiente, ha enviat dos hidroavions i un avió de coordinació per donar suport a les tasques d’extinció.
 
Cos d’Agents Rurals
Segons les darreres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el foc ja hauria cremat unes 85 hectàrees de vegetació, de les quals el 70% és vegetació forestal.
 
Servei Català de Trànsit
El Servei Català de Trànsit, ha informat que, a causa de l’incendi, la carretera C-25 està tallada en sentit Girona, entre els quilòmetres 145 i 144, a Sallent. La carretera B-431 continua tallada entre els quilòmetres 45 i 47 a Artés.
 
 
Cos de Mossos d’Esquadra
El Cos de Mossos d’Esquadra, que s’ha desplaçat amb 19 patrulles, ha confirmat el desallotjament de 7 masies (masia La Vall, masia El Prat, ca la Ponsa, masia Oliveras, casa de la Muntanyola i cal Cases) 2 cases de colònies (La Ruca i Els Clapers) i tres masies més que ha marxat pel seu propi peu.
 
El Cos de Mossos d’Esquadra també ha informat que desallotgen el nucli de Sant Joan d’Oló i les masies que hi ha al nord. A totes les persones les traslladen al pavelló de Santa Maria d’Oló.
 
Protecció Civil ha activat en Alerta el pla INFOCAT
A causa de l’incendi, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla d’emergències INFOCAT.
 
Els municipis d’Artés, Calders, Santa Maria d’Oló i Avinyó han informat de l’activació dels seus plans d’emergència municipal (PAM).
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2017
18.00 hores


Cercador

Cercador

Destaquem