Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil va activar ahir l'Alerta preventiva del pla d'emergències PLASEQCAT per una petita fuita en un tren a Portbou

 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat de matinada la fase d’ALERTA del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) un cop normalitzada la situació a l’estació de trens de Portbou.
 
Ahir a la tarda, als volts de les 18 hores, es va rebre l’avís de que hi ha havia una petita fuita de dicloropropè (producte líquid inflamable) en un dels vagons d’un tren que es trobava estacionat a l’estació de mercaderies de Portbou. En conèixer la informació, Protecció Civil va activar en Alerta el PLASEQCAT.
 
Un cop van arribar al lloc els Bombers de la Generalitat, amb 7 dotacions terrestres de les quals dos furgons de risc químic, van confirmar que la fuita en una junta d’una vàlvula era de petites dimensions i que no hi havia persones ferides ni risc per a la població.
 
Després d’aturar part de la fuita amb sepiolita i segellar amb escuma la vàlvula, va quedar part de producte dins el vagó que es va haver de transvasar a un nou dipòsit. El vagó es va moure a un lloc més segur de l’estació per realitzar aquesta maniobra.
 
Les tasques de transvasament s’han portat a terme per part d’una empresa contractada per ADIF, i sota la supervisió de bombers, i han finalitzat de matinada. Posteriorment, el tren ha pogut reprendre la seva marxa.
 


Cercador

Cercador

Destaquem