Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "Catalunya és un país d'insubornable vocació industrial i volem que segueixi sent així en el futur"

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte d’entrega dels Diplomes al Mèrit Ciutadà de Palafrugell

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels Diplomes al Mèrit Ciutadà del municipi de Palafrugell. Durant la cerimònia, que s’ha celebrat al Museu del Suro, el president ha destacat que “Catalunya és un país d’insubornable vocació industrial” i ha assegurat que “volem que la indústria continuï marcant positivament les nostres vides”. “Cal reconèixer la nostra vocació industrial perquè genera llocs de treball de qualitat, és capaç de crear activitat que queda arrelada al territori i de fomentar perfils professionals cada cop més exigents, dels quals se’n beneficia el conjunt del país”, ha destacat.
 
Enguany, la cerimònia ha volgut posar en relleu la importància del sector surer a la vila i, per aquest motiu, els reconeixements s’han entregat a quatre empreses centenàries de la indústria surera local: Geyru, fundada l’any 1979; Francisco Sagrera, creada l’any 1840; Trefinos, nascuda el 1917 i Vigas S.A, del 1942. Un homenatge a una indústria amb llarga tradició que ha estat un dels motors econòmics més importants per al municipi.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat que “la història del suro fascina i impressiona per la seva capacitat d’internacionalització i l’adaptació constant als desafiaments de cada època”, i ha reivindicat seguir el seu exemple per encarar de la millor manera el futur. “Volem créixer amb indústries que siguin capaces d’operar en sectors tradicionals, però generant llocs de treball de qualitat i amb valor afegit, que ens permetin ser competitius i respectats”, ha afegit.  
 
I ha acabat afirmant: “La postal que veiem avui aquí és la mateixa que hi ha arreu de Catalunya, la que dibuixa un país inconformista, amb uns sectors econòmics que, quan els van bé les coses, no es conformen i decideixen arriscar. És l’única manera de poder garantir futur”.Cercador

Cercador

Destaquem