Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Forn visita les noves instal·lacions de la Policia Local de Matadepera i destaca el paper de les policies locals per garantir la seguretat ciutadana

  • El conseller ha qualificat com a “indispensable” la coordinació entre els diferents cossos de policia per obtenir resultats positius  
 
 
El conseller d’Interior, Joaquim Forn, acompanyat de l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, han visitat aquest matí les noves dependències de la Policia Local del municipi.
 
La comissaria, que va entrar funcionament el passat 22 de juny, està situada a l’històric edifici de les antigues escoles municipals. Les noves dependències tenen una superfície de 234,63m2, dels quals 96m2 corresponen a l’edifici (que no pot patir modificacions al ser considerat patrimoni arquitectònic de Matadepera), 91’69 m2 més són de l’edifici nou i la resta, 46 m2 corresponen a l’enjardinament.
 
Forn ha destacat la importància de que “la policia local pugui estar en un lloc digne, on puguin desenvolupar bé la seva feina i en aquesta comissaria, aquestes condicions es compleixen amb escreix”.
 
El titular d’Interior ha volgut posar en valor les bones dades de seguretat del municipi tot i el repunt sofert en els primers mesos de l’any “Estem en un municipi molt tranquil, que això no vol dir que de tant en tant es produeixin petits repunts en algun aspecte i que hem de saber respondre. Crec que es va en aquesta línia, crec que les actuacions que s’han fet des de començament d’any són positives i per tant, crec que s’ha marcat un camí que ara s’ha de continuar.”
 
El conseller ha qualificat de molt bona la col·laboració que existeix entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. “Això és indispensable en els municipis, crec que són dues feines complementàries, i a partir d’aquesta col·laboració s’obtenen resultats molt positius”, ha afegit.
 
Per la seva part, l’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta amb la nova comissaria i ha afirmat que “hem fet un pas important. El cos de policia de Matadepera està molt il·lusionat”. “Millorem el servei a la població amb aquesta policia de proximitat, és un dia de goig poder-ho compartir amb tota la ciutadania”, ha dit.
 
Xarxa RESCAT
 
Prèviament, el conseller s’ha reunit amb l’equip de govern a la seu de l’ajuntament on han signat un conveni en virtut del qual la Policia Local de Matadepera s’adhereix a la xarxa de radiocomunicacions d’emergències de la Generalitat RESCAT.
 
La xarxa Rescat (Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya) és un sistema de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil i policies locals).
 
La xarxa presenta diversos avantatges respecte de la telefonia mòbil:
 
•             Arriba a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions de seguretat, tant a nuclis de població com a la resta de territori rural.
•             Aporta un grau de fiabilitat més gran, ja que garanteix la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d'emergència.
•             Està dissenyada perquè sigui robusta i fiable, ja que no se satura per trucades de telèfons mòbils, té més cobertura al territori que la telefonia mòbil convencional i disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric.
•             Permet comunicacions xifrades, la qual cosa possibilita un intercanvi d’informació entre els cossos operatius garantint la confidencialitat, amb la conseqüent millora de la seguretat de les persones i de la protecció de la seva privacitat.
 
Amb Matadepera, son 189 els municipis amb policia local adherits a la xarxa Rescat. De la Regió Policial Metropolitana Nord 64 policies locals amb Matadepera els que han signat el conveni.
 
Posteriorment, el conseller s’ha traslladat fins el parc de bombers voluntaris de Matadepera on ha visitat també les seves instal·lacionsDepartament/s

Cercador

Cercador

Destaquem