Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Actualització alerta per accident de ferrocarril a Estació de França

  • 54 ferits, 1 d'ells greu és el balanç del SEM
  • Mossos d'Esquadra investiga les causes de l'accident
Agents d'investigació al lloc de l'accident

Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta del Pla de protecció civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT per l’accident d’aquest matí a les 07.28 quan un tren de la R2 de Rodalies s'ha encastat contra el final de via a l’estació de França de Barcelona.
 
El balanç del Sistema d'Emergències Mèdiques SEM indica que el balanç de l'accident és:
  • 54 persones ateses
  • 1 greu del qual no es pateix per la seva vida
  • 19 menys greus (entre ells el maquinista)
  • 34 lleus
 
Les persones que han estat traslladades (greu i menys greus) han estat traslladats a:
  • Hospital de Sant Pau, Hospital Clínic, Hospital del Mar, Vall d'Hebrón i Hospital del Sagrat Cor.
  • CUAPs de Sant Martí, Perecamps i Manso.
 
 
Segons ha informat Renfe un tren de passatgers de la R2 sud que venia de Sant Vicenç Calders ha xocat amb el topall final a l'estació de França.
 
 
Al lloc de l'accident s'ha desplaçat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el portaveu del Govern, Jordi Turull, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i el de Salut, Antoni Comín. El conseller Forn, que ha pogut supervisar la feina dels operatius a lloc, ha destacat que "la intervenció ha estat molt ràpida per part de tots els serveis d'emergències i molt ben coordinada". Al lloc també s'ha desplaçat la alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 
 
 
L’Ajuntament de Barcelona ha activat el seu Protocol d’Actuació per Múltiples Víctimes. Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, i efectius del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona CUESB. L’Ajuntament de Barcelona manté activat el seu Protocol d’Actuació per Múltiples Víctimes i ha activat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona CUESB. El personal del CUESB està atenent física i psicològicament a les persones afectades per l’accident, tant les que anaven al tren sinistrat com els familiars que s’han presentat a l’estació preguntant pels afectats.
 
Els Mossos d'Esquadra han desplaçat fins al lloc dels fets 16 dotacions policials que s'ha fet càrrec de l'ordre públic, en els accessos i a l'interior de les instal·lacions ferroviàries, i han donat suport als serveis d'emergència en l'atenció a les víctimes. L'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASMET) adscrita a la Divisió de Transports del Cos de Mossos d'Esquadra es farà càrrec de la investigació de les causes de l'accident.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat dos tècnics de l'operativa territorial a lloc i des del Centre de Coordinació Operativa de catalunya CECAT s'ha contactat els consolats de Romania i França a Barcelona per informar-los de la situació que afectava a nacionals d'aquests països que viatjaven en el tren i amb Creu Roja.
 
Segons informa Renfe, l’accident del tren de la R2 Sud no està provocant afectacions en la resta de serveis que surten o entren a l’Estació de França de Barcelona. D’altra banda, Renfe ha obert la investigació pertinent per esclarir les causes d’aquest sinistre. El telèfon d'informació de RENFE per a familiars és el 900101020 i ha habilitat un espai d'atenció a persones que viatjaven al tren a la sala de consignes davant la via 7 de la mateixa estació.
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem