Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "El moment polític actual requereix grans dosis de compromís i voluntat de servei"

El president de la Generalitat ha comparegut davant del Parlament, a petició pròpia, per explicar els recents canvis en el Govern

  • Ha destacat la feina feta pels consellers sortints i ha assegurat que “la decisió de fer un pas al costat és la prova definitiva d’una actuació guiada per l’ètica de la responsabilitat”
  • Als nous membres del Govern els ha agraït la “disposició, voluntat de servei i capacitat d’assumir compromisos i sacrificis”
El president ha comparegut a petició pròpia. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut aquest matí al Parlament de Catalunya, a petició pròpia, per explicar els canvis que hi ha hagut en el Consell Executiu.
 
Puigdemont ha volgut començar la seva intervenció agraint la feina feta pels consellers sortints, Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Jané, així com pel secretari del Govern, Joan Vidal, que ha destacat que han dut a terme “amb absoluta fidelitat al president, al Govern i als ciutadans de Catalunya”. “Els consellers sortints s’han caracteritzat en tot moment per un profund sentit de servei públic i la seva decisió de fer un pas al costat és la prova definitiva d’una actuació guiada per l’ètica de la responsabilitat”, ha remarcat.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha reiterat que ell no ha pres “la decisió de cessar a ningú”, perquè ha assegurat que no hi havia motius per a fer-ho, i que “el balanç de la feina feta pels consellers és el millor argument contra retrets injustos, prejudicis i demagògies”. “Han fet bona feina i han tingut com a prioritat absoluta el pla de Govern que va aprovar aquest Parlament, i ho han fet sempre donant la cara”, ha subratllat.
 
Després de repassar tota l’obra de Govern feta pels departaments de la Presidència, Ensenyament i Interior al llarg de la legislatura, el president ha reiterat que el servei dels consellers que han deixat el Govern ha estat “exemplar” i ha assegurat que és “dolorós” que alguns grups parlamentaris “insisteixin que aquest Govern només pensa en el procés”. “És injust, no és honest i no fa justícia a la feina feta per l’Executiu, perquè el dia a dia de tots els membres del Govern té un resultat clar i visible en poc temps amb millores en totes les línies de treball”, ha reblat.
 
Als consellers que s’han incorporat recentment al Govern, el president els ha agraït la “disposició, voluntat de servei i capacitat d’assumir compromisos i sacrificis”.  
 
“Us incorporeu al Govern en una legislatura que està a punt de finalitzar, en un moment polític extraordinàriament engrescador, però alhora molt complex; en un moment d’una ofensiva monumental per terra, mar i aire per part de les institucions de l’Estat espanyol i de tots els seus instruments, els lícits i els il·lícits; un moment que requereix unes grans dosis de compromís, voluntat de servei, de coneixements i de capacitats”, ha assegurat.Cercador

Cercador

Destaquem