Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia, participa demà en l'acte d'homenatge a les víctimes i combatents de la Batalla de l'Ebre

  • Aquest acte d’homenatge se celebra cada any des del 1989, coincidint amb l’aniversari de la data d’inici de la Batalla de l’Ebre
  • També es presentarà el llibre 3669 biberons: història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó

La directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament i Vicepresidenta del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, Carme Garcia, participarà demà dimarts, 25 de juliol, a les 11.00 h a l’ofrena floral al monument Cub de la Pau, situat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, al municipi de Pinell de Brai (Terra Alta). Es tracta d’un acte d’homenatge a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre que, organitzat per l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, se celebra cada any des del 1989 coincidint amb l’aniversari de la data d’inici de la Batalla.
 
A l’acte hi assistiran també el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz; l’alcalde de Pinell de Brai, Marc Martínez, i el delegat de premsa de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, Enric Morera. Està previst que en acabar l’ofrena floral, a les 12.00 h, el mossèn de la parròquia de Gandesa, Jordi Centelles, oficiï una cerimònia religiosa a l’ermita de Santa Magdalena.
 
A la tarda, Carme Garcia presentarà el llibre 3669 biberons: història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó, conjuntament amb el seu autor Andreu Caralt. Ho faran a les 16.30 h al restaurant Piqué de Gandesa.
 
La lleva del biberó
 
L’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 és una associació fundada el 1983 que agrupa els excombatents de la guerra civil pertanyents a la lleva republicana de 1941. Coneguda popularment com la lleva del biberó, uns 27.000 joves d'entre 17 i 18 anys que el 12 d’abril del 1938 van ser mobilitzats per la Segona República Espanyola a Catalunya i tres mesos després van participar en la Batalla de l’Ebre. L’Agrupació també integra soldats de la mateixa generació que van fer la guerra amb l'exèrcit franquista.
 
La cota 705 de la Serra de Pàndols, també coneguda com la Punta Alta, va ser un espai clau de la batalla de l’Ebre, iniciada el 25 de juliol de 1938 en travessar el riu les tropes republicanes. Amb l’ocupació de la seva privilegiada posició a la cota 705, els republicans podien controlar les cotes del voltant i la vall, així com el nucli de Pinell de Brai i part de la serra de Cavalls, amenaçant les poblacions de Prat de Compte, Bot i Gandesa.


Cercador

Cercador

Destaquem