Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de tempestes

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop finalitzat el darrer episodi de pluges intenses i s’han resolt les incidències més destacables derivades d’aquestes. 
 
El Pla INUNCAT queda en prealerta perquè avui dilluns a la tarda es podria donar alguna tempesta local a les comarques de Girona,  tot i que amb menor intensitat que aquest episodi.

Incidències
La principal afectació i incidències s'han concentrat a les comarques de Tarragona especialment al litoral on les tempestes d'ahir diumenge a la tarda van anar acompanyades de fortes ratxes de vent que van produir la caiguda d'objectes com arbres i mobiliari urbà. Aquestes incidències es van afegir a les inundacions d'alguns carrers i baixos en zones urbanes. L'activat elèctrica de la tempesta també va produir danys com ara la manca de subministrament elèctric diversos municipis com Mont-roig del Camp, Viladecans i Castelldefels i també a l'interior com ara Vacarisses.  Aquestes incidències s'han anat resolent al llarg de les últimes hores.
 
Destaca l'afectació per un raig a una indústria química de Valls que va produir un incendi en la torre de la instal·lació i va requerir l'actuació dels seus serveis d'autoprotecció per extingir-lo. No és va produir danys personals ni afectacions greus a l'exterior.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut durant tot l’episodi de pluges 397 trucades relacionades amb incidències derivades de les pluges que han generat 230 expedients. La majoria de trucades, per comarques s’han fet des del Baix Camp 117; Tarragonès 96; Baix Llobregat 37; Osona 23; Baix Penedès 21; Vallès Ocidental 19; Barcelonès 14; Alt Penedès 12; Alt Camp 11; i Ripollès 7. Pel que fa a municipis, la majoria de trucades s’han fet des de Reus 75; Cambrils 39; Tarragona 30; Collbató 19; Salou 19; Calafell 19; Calldetenes 17; El Catllar 13; Vila-seca 11; i Viladecans 10.
 
D’aquestes trucades s’han passat 202 avisos als Bombers de la Generalitat: 126 avisos a la demarcació de Tarragona; 26 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 20 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud; 12 avisos a la Regió d’Emergències de Girona; 9 avisos a la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre; 6 avisos a la Regió d’Emergències Centre; i 3 avisos a la Regió d’Emergències de Lleida. La majoria dels avisos han estat arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de baixos.
 
Diverses associacions de voluntaris de protecció civil dels municipis afectats van col·laborar en la normalització de les afectacions, conjuntament amb les seves policies locals i brigades municipals i van mantenir dispositius preventius pel seguiment dels possibles danys a la població. 

Registres de precipitació:
  • Falset (Priorat): 23,5 l/m2 en 30 min.
  • Siurana (Priorat): 25,7 l/m2 en 30 min.
  • Vinyols i els Arcs (Baix Camp): 22,4 l/m2 en 30 min.
  • Riudoms (Baix Camp): 30,8 l/m2 en 30 min.
  • Horta de Sant Joan (Terra Alta): 21,3 l/m2 en 30 min.
 


Cercador

Cercador

Destaquem