Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

BACHcelona a la Filmoteca: projeccions del Festival Bach de Barcelona

Un any més, i ja en van cinc, Barcelona es vestirà de Bach durant els propers dies amb un festival dedicat al compositor alemany. Bachcelona s’ha consolidat com una cita ineludible per als incondicionals de la seva obra i, del 19 al 25 de juliol recorrerà espais emblemàtics de la ciutat com el Palau de la Música, el Recinte Modernista de Sant Pau o el Palau Güell, en una cita que vol anar més enllà del format concert i potenciar la vivència, la interacció, la divulgació i els aspectes més inesperats i lúdics de la música de J.S. Bach.
 
La Filmoteca de Catalunya s’afegeix, un cop més, a les activitats del festival amb tres sessions fílmiques. Per començar, uns documentals que ens permeten assistir als assajos necessaris per afrontar la Missa en Si menor, una proposta que connecta amb el concert inaugural del dia 19 i el concert del dia 20, ambdós al Palau de la Música. Presentarà aquesta sessió Stephan MacLeod, un referent mundial de la música antiga que participa en el concert Bach de cambra que ofereix el festival (21 de juliol 17h Recinte Modernista de Sant Pau - Sala Domènech i Montaner). MacLeod dirigeix la formació Gli Angeli Genève, protagonista d’una de les peces que forma part de la sessió (Vues d’ensemble, Samuel Grandchamp, 2016).
 
El cicle continua amb All of Bach, un film que narra l’ambiciós projecte de la Netherlands Bach Society consistent a filmar i penjar a la xarxa l’obra sencera del compositor. El director d’aquesta entitat, Jan van den Bossche, presentarà la sessió i explicarà els detalls d’aquest esplèndid projecte.
 
Per finalitzar, Gerard Erruz (DJ Sebastian), fusionarà la música de Bach amb l’electrònica per acompanyar un clàssic del cinema mut (The wind) i constatar així que el geni no té edat.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem