Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Jordi Turull: "La decisió del futur polític de Catalunya ara està en mans dels catalans i no d'arreglar-ho en un despatx"

  • El conseller de la Presidència ironitza sobre el suport que la dreta espanyola dona al referèndum que es vol fer a Veneçuela, impulsat pels opositors i que el govern del país considera il•legal

“La decisió del futur polític de Catalunya ara està en mans dels catalans. No està en mans d’arreglar-ho en un despatx”. Així de contundent ha estat avui el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, després que el president espanyol Mariano Rajoy hagi posat com exemple la política de diàleg que practica el govern basc, en comparació a la del català, que ha permès arribar a acords amb l’executiu estatal. Turull, durant “L’entrevista del diumenge” del 324, ha afirmat que “els ciutadans de Catalunya,  amb tot el que ha passat aquests anys, s’han guanyat el dret a votar i s’han guanyat el dret a votar independència, sí o independència, no”.  I ha afegit: “Des que el President va anunciar la data i la pregunta, la decisió està en mans dels ciutadans”.
 
El conseller de la Presidència ha dit que “la gent abans és demòcrata que d’un partit i, per tant, el que no vol és ser tractada com a súbdita. Vol ser tractada com a ciutadà. I com a ciutadà, respondrà i anirà a votar”. Turull ha retret novament al govern central i al president Mariano Rajoy no haver fet cap proposta per a Catalunya i ha acusat els socialistes de “ser especialistes a marejar la perdiu” després que hagin anunciat l’interès d’engegar una reforma constitucional.
 
En referència al manifest que un sector dels militants dels comuns ha fet públic en contra del referèndum, el conseller ha manifestat: “Si els històrics del PSUC aixequessin el cap no entendrien absolutament res i es posarien les mans al cap tenint en compte que, gràcies en part també al seu compromís i sacrifici, hem pogut arribar fins aquí.”
 
Turull ha ironitzat sobre el suport que la dreta espanyola dona al referèndum que es vol fer a Veneçuela, impulsat pels opositors i que el govern de Nicolás Maduro considera il·legal. “L’exemplaritat comença per casa d’un mateix. És perplex i  una contradicció en sí mateix”, ha afegit.


Cercador

Cercador

Destaquem