Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern participa aquesta setmana a Nova York en el debat internacional sobre l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides

Al Fòrum hi participen governs, institucions i entitats del món que discuteixen sobre les vies per avançar de forma eficient i coordinada en l'assoliment de la sostenibilitat

 
El director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, ha intervingut aquest dimecres, 12 de juliol, a la seu de les Nacions Unides al debat Local and regional governments actions for poverty eradication and prosperity and the specific case- study of SDG14 – Oceans, seas and marine resources, en el marc del High-Level Political Forum on Sustainable Development organitzat per les Nacions Unides. Sala, que també participarà en diversos actes d’aquest Fòrum com a representant de la Comissió Intermediterrània de la Conférence des Régions Périphériques Maritimes (CRPM), on exposarà les estratègies en l’acció marítima catalana i les conclusions acordades en la darrera reunió de la CRPM.
 
En el marc del Fòrum, demà dijous, 13 de juliol, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt, participarà en el debat Network Governments for Sustainable Development. I el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, participarà divendres en l’acte Global partnerships to implement the 2030 Agenda centrat en les estratègies i millors pràctiques per a la implementació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.
 
Al Fòrum, que va iniciar el dilluns passat, hi participen governs, institucions i entitats d’arreu del món compromeses amb l’Agenda 2030, que discuteixen sobre les millors vies per avançar de forma eficient i coordinada en l’assoliment dels objectius de sostenibilitat aprovats per Nacions  Unides. Sota el títol “Erradicar la pobresa i promoure la prosperitat en un món canviat” es discuteixen al Fòrum 6 dels 17 ODS de l’Agenda 2030.
 
Els 6 ODS que es debaten aquests dies al Fòrum són: Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes (ODS 1); Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l'agricultura sostenible (ODS 2); Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats (ODS 3); Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes (ODS 5); Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació (ODS 9); i Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible (ODS 14).
 
L’Agenda 2030 a Catalunya
 
Davant la necessitat internacional de crear les bases per afrontar els reptes globals, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar, el 25 de setembre de 2015, l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Es tracta d’un document que compromet els actors internacionals a assumir els objectius proposats per les Nacions Unides i a implementar-los en el seu territori.
 
Catalunya s’ha compromès amb els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i per això el Govern ha començat a treballar en l’elaboració d’un Pla Nacional per a la seva implementació. La setmana passada es va reunir la Comissió Interdepartamental -integrada per tots els departaments de la Generalitat i sota la coordinació del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència- per redactar i acordar un primer document base del Pla Nacional, que parteix de l’informe “L’Agenda 2030: transformar Catalunya, millorar el món” del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), l’òrgan d’assessorament estratègic del Govern adscrit al Departament d’Afers Exteriors.


Cercador

Cercador

Destaquem