Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi de vegetació d'Avinyó (Bages)

  • Es treballa sobretot en tres punts sensibles al perímetre de l’incendi
  • La carretera B-431 ja ha estat reoberta al trànsit
  • Segons el cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 79 hectàrees de vegetació forestal, agrícola i urbana
  • Aquest matí s’ha fet una reunió de coordinació forestal a la Regió d’Emergències Centre per fer seguiment del risc d’incendi, que continua sent alt, i del foc d’Avinyó
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi que, des d’ahir la tarda, afecta el terme municipal d’Avinyó. Cal recordar que al voltant de les 22 hores ja es va donar l’incendi per estabilitzat. Durant la nit s’ha estat remullant tota la zona i treballant amb maquinària pesada per acabar de tancar el perímetre.
 
Per part de Bombers de la Generalitat es manté al lloc un dispositiu amb 6 camions d’aigua, 4 vehicles lleugers de coordinació i comandament, efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i dels EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal). Al llarg del matí han comptat amb el suport de fins a 3 mitjans aeris. Al perímetre del foc quedaven dos punts inestables del flanc dret i un tercer al cap del flanc dret. Hi treballen efectius, i fins a mig matí ho ha fet també maquinària pesant, en una zona que fa una forta pendent. D’altra banda, personal dels EPAF està treballant al flanc esquerre en una zona de vegetació que hi ha sota el pont d’un pas de riu amb vegetació.
 
Aquesta tarda, i després de veure com afecta l’entrada de la marinada, es farà una nova valoració per determinar si el foc ja es pot donar per controlat.
 
A lloc, també hi ha desplaçats efectius de les ADF de Quercus que estan de reten a l'incendi amb 4 vehicles.
 
Poc després de les 11 hores d’aquest matí, el Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha restablert totalment la circulació a la carretera B-431. Havia estat tallada, en els dos sentits de la marxa, a causa de l’incendi
 
Segons les darreres dades provisionals el cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat 79 hectàrees de vegetació (37Ha forestals i 36 Ha agrícoles i 6 Ha urbana). Cal recordar que el foc també va afectar una deixalleria al polígon industrial Punsic on van cremar una trentena de vehicles.
 
 
Reunió de coordinació forestal a la Regió d’Emergències Centre
Aquest matí, i com és habitual, s’ha fet una reunió de coordinació forestal amb els diferents cossos d’emergències i seguretat i entitats que treballen, i es veuen implicats, en cas d’incendi forestal. En aquesta reunió també s’ha fet seguiment de l’incendi forestal a Avinyó. Entre d’altres coses s’ha destacat que, malgrat que està previst que les temperatures baixin, les humitats relatives no es recuperen, entra marinada i el risc d’incendi continua sent elevat. 
 
En aquest sentit, i davant d’una situació de risc d’incendi elevat, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments demana extremar les precaucions.
 
A la reunió d’avui, que ha estat coordinada pels Bombers de la Generalitat, han assistit el director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, dels Mossos d’Esquadra, de Protecció Civil, dels Agents Rurals, de les ADF, del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem