Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Ple de Parlament debat el Projecte de llei l'arquitectura

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, explicarà la iniciativa, que vol posar en valor l'interès públic de l'arquitectura

·         El president Puigdemont i els consellers respondran a les preguntes dels grups parlamentaris a la sessió de control

El Ple del Parlament farà demà el debat final del Projecte de llei de l'arquitectura. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, explicarà el text, que vol expressar el suport del Govern a una iniciativa que comporta el compromís de les administracions públiques amb les bones pràctiques de l’arquitectura.
 
L’objectiu del text és posar en valor l’interès públic de l’arquitectura, assegurar-ne la preservació com a patrimoni cultural i social, així com distingir-la com a bé fonamental per garantir el benestar de les persones i la cohesió social. Un cop aprovada la llei, serà la primera de tot l’Estat d’aquestes característiques.
 
El Projecte s’ha elaborat seguint les diverses resolucions i recomanacions de la Unió Europea, que aconsellen fomentar la qualitat arquitectònica com a eina de cohesió social, i destacant el valor afegit que aporta el sector, tant des del vessant econòmic com cultural. Així, reforça la transparència i la publicitat en la contractació i vetlla per incorporar criteris de qualitat, creativitat i funcionalitat als plecs dels concursos d’obra pública, que també valoraran la qualitat arquitectònica.
 
Sessió de control al president i al Govern
El Ple començarà a les 9.30 hores, mitja hora abans del que és habitual, amb la sessió de control al president de la Generalitat, en primer lloc, i després als consellers, perquè el cap de l’Executiu viatjarà demà al matí al Vaticà per assistir al Consistori de Creació de Cardenals, on es nomenarà l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.
La sessió de control al Govern s’iniciarà amb la pregunta al conseller de Salut, Antoni Comín, sobre el projecte de llei de fórmules de gestió de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, explicarà la situació del servei de menjador escolar i, a continuació, el conseller Comín prendrà de nou la paraula per explicar l'estat de l'atenció sanitària.
Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, respondrà a una pregunta sobre el sistema impositiu. El conseller de Territori i Sostenibilitat donarà detalls sobre l'ampliació de la línia 1 del metro, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, respondrà una qüestió sobre el Cos d'Agents Rurals.
Finalment, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, exposarà les darreres actuacions del Govern en matèria d'LGTBI, mentre que el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, farà el mateix pel que fa  a  les actuacions relatives al Pacte nacional per a la universitat. Per acabar, el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, detallarà les actuacions relatives al Pla de fosses 2017-2018.


Cercador

Cercador

Destaquem