Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 16 al 18 de juny

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut una víctima mortal per accident de trànsit en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h de divendres 16 de juny fins a les 20.00 h d’avui diumenge 18, s’ha registrat una víctima mortal per accident de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana.
 
Concretament el sinistre ha estat avui a primera hora a la C-31 a l’altura de Badalona amb una única motocicleta implicada i ha mort la passatgera del vehicle. Convé destacar que amb aquesta víctima mortal, ja són 20 els motoristes que han perdut la vida aquest 2017 a les carreteres, 11 més que l’any passat en el mateix període. Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva vulnerabilitat i a la resta d’usuaris, respecte i adoptar actituds protectors per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu.
 
Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda de diumenge d’operació retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha registrat una situació viària complicada a la C-32 entre Cabrera de Mar i el Masnou arran d’un accident que ha restringit entre un i dos carrils de la calçada en sentit Barcelona i de retruc també ha afectat l’N-II amb retencions de 4 km. A la mateixa C-32 hi ha hagut 5 km de lentitud a la zona de Mataró i d’altra banda, s’han format 9 km de congestió a l’AP-7 a la Roca del Vallès, 6,5 km a l’altura de Martorell per un turisme avariat i 3 km més a Sant Sadurní d’Anoia.
 
A la zona de la Costa Brava també s’han registrat retencions a la C-65 entre Platja d’Aro i Cassà de la Selva i a la C-31 a Santa Cristina d’Aro. Al Garraf, un turisme avariat a l’interior d’un túnel de la C-32 a Sitges ha provocat 4 km de congestió i hi ha hagut 4 km més d’intensitat a Sant Pere de Ribes. De la Costa Daurada convé destacar que s’han registrat diversos trams de retencions a l’N-340 a l’Arboç, el Vendrell i Altafulla, i hi ha hagut 4 km més lentitud a la C-31 a Cubelles. D’altra banda, a la C-14 s’han format retencions entre la Riba i Montblanc.
 
La majoria d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les retencions de la tornada d’avui, s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro en sentit oest i a la C-65 a Cassà de la Selva en sentit Girona. A més, s’han habilitat un carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i de Vilafranca del Penedès a Martorell i també a la C-32 nord de Vilassar de Mar a Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat.
 
Al llarg del matí d’avui diumenge s’han registrat diversos trams de retencions cap a les zones costaneres: a la C-65 hi ha hagut 3 km a l’altura de Cassà de la Selva i a Llagostera, 4 km a la C-32 d’accés a les Botigues de Sitges i també han tingut trànsit lent la C-31 del Prat de Llobregat a Viladecans i la C-32 de Sant Boi de Llobregat a Gavà. A més, un accident ha tallat dos carrils de la C-58 a Ripollet cap a Terrassa i un camió avariat ha restringit un carril de l'AP-7 a Martorell en sentit Tarragona. Al migdia també hi ha hagut una sortida de via d’un turisme a la C-32 a Esplugues de Llobregat cap a la ronda de Dalt que ha restringit un carril i s’ha circulat a través de pas alternatiu a la C-31 a Sitges per un accident.
 
D’ahir dissabte, a més de la mobilitat elevada a les vies d’accés a la costa, l’afectació viària més destacable es va produir a l’AP-7 a Maçanet de la Selva en sentit nord arran de dos accidents que van arribar a provocar una congestió de 12 km. A la tarda, es va tallar l’N-141e a Bescanó arran d’un sinistre entre un turisme i una motocicleta.
 
Campanya de control d’alcohol i drogues
 
Convé recordar que des de divendres passat 16 de juny i al llarg de tota la setmana el Servei Català de Trànsit coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls de drogoalcoholèmia en carretera i zones urbanes. La realització d’aquests controls policials intensius finalitzarà diumenge 25 de juny i coincideix amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, una festivitat que comporta un elevat nombre de desplaçaments a les carreteres catalanes i en la qual convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles.


Cercador

Cercador

Destaquem