Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Munté destaca la trajectòria de la Fundació Finestrelles en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

La consellera de la Presidència ha inaugurat un nou servei d'atenció residencial especialitzat en persones amb discapacitat intel·lectual durant el període d'envelliment

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit avui l’acte d’inauguració de l’ampliació de la residència de la Fundació Finestrelles i la posada en marxa d’un nou servei nou servei d'atenció residencial 24 hores especialitzat en persones amb discapacitat intel·lectual durant el període d'envelliment. A l'acte també hi han assitit l'añcaldessa d'Esplugues de LLobregat, Pilar Díaz i el prsesident de la Fundació, Lluís Monset.
 
Durant la seva intervenció la consellera ha volgut destacar la “sòlida trajectòria” d’aquesta Fundació que, en els seus més de 40 anys d’història, ha excel·lit en “la defensa dels drets i la millora de la qualitat de vida de les  persones amb discapacitat intel·lectual”.

L'esperança de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual ha augmentat exponencialment gràcies als constants avenços mèdics i a la millora de l'atenció personalitzada i per primera vegada, les persones amb discapacitat Intel·lectual tenen l'oportunitat de viure la seva vellesa de forma normalitzada i amb qualitat de vida.
 
En aquest sentit, Munté ha subratllat que el nou servei d'atenció residencial 24 hores inaugurat avui “ha volgut donar resposta aquesta nova necessitat” ja que  està especialitzat en persones amb discapacitat intel•lectual durant el període d'envelliment, una matèria en la que la Fundació Finestrelles és un referent.  “Vull posar en valor la feina que feu des d’una perspectiva de recerca , el vostre projecte per l’envelliment és una referència que ens ajuda  a tots a anar pensat en les necessitats  presents i futures, aquí heu estat visionaris, i heu  destinat a aquesta nou repte molt temps  i molts esforços”, ha manifestat.
 
La consellera Munté ha reiterat reconeixement a la tasca de la Fundació, “reconeixement que compartim des del Govern de la Generalitat, perquè estem convençuts que cal  continuar tirant endavant aquetes iniciatives  i recolzar-les des del punt de vista del serveis i dels mitjans  necessaris, de les prestacions econòmiques, i en definitiva a tot allò que pugui ajudar-nos a  disposar d’una societat més inclusiva, amb igualtat d’oportunitats i on tothom pugui  disposar d’una qualitat  de vida mes que acceptable".
 
La Fundació Finstrelles va néixer l’any 1975 quan un grup de famílies preocupades per l’educació i el benestar de les seves filles amb discapacitat psíquica va crear, davant la insuficiència dels serveis públics d’aquell moment, l’Associació Finestrelles.  El primer centre es va ubicar al barri de Finestrelles, al costat de l’Hospital de Sant Joan de Déu. A partir de 1991, convertida ja en Fundació privada pro-discapacitats psíquics, Finestrelles va augmentar el nombre de serveis, amb noves iniciatives en projectes i teràpies innovadores.
 
La Fundació Finstrelles promou la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’educació, la formació, la promoció laboral, l’ocupació, les pràctiques esportives i la integració social, així com la sensibilització de la societat i de les administracions públiques.Cercador

Cercador

Destaquem