Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Gairebé un centenar d'incendis de vegetació atesos pels Bombers de la Generalitat des de dilluns

 

  •  El conseller Jané recomana tenir molta cura perquè en “aquesta situació, el risc de patir incendis augmenta”
 
 
Els Bombers de la Generalitat ha treballat, des dilluns passat, en un centenar d’actuacions per incendis de vegetació arreu del territori. Val a dir que cap d’aquests serveis ha provocat ferits i tampoc desallotjaments. Així mateix, tampoc hi ha hagut afectacions extenses de superfície forestal.
 
Avui dimecres ha estat el dia amb més activitat, amb 40 avisos de foc, la major part dels quals amb afectació de vegetació agrícola (recordem que és l’època de la sega de cereal) i també urbana (petits focs de matolls provocats per petards atesa la proximitat de Sant Joan).
 
Davant d’aquesta situació, el conseller d’interior, Jordi Jané, recomana “tenir molta cura perquè en aquesta situació el risc de patir incendis augmenta”. El conseller destaca que “les temperatures avui han arribat als 37 graus a Alfarràs, al Segrià, més de 30 a Tarragona, 36 a Sabadell, entre d’altres. L’onada de calor durarà dos dies més per  tant s’han d’extremar les mesures de precaució, fer cas dels consells de seguretat que donem per aquets episodis de calor, sobretot per la gent gran i els infants, és a dir les persones vulnerables”.  El Conseller ha explicat que ara mateix hi ha 33 comarques en alerta de calor i que, atès l’elevat nombre de serveis per foc atesos pels Bombers de la Generalitat “podem dir sense equivocar-nos que la campanya forestal d’incendis ja ha començat i amb aquestes temperatures el risc augmenta”.
 
Els focs més destacables d’avui s’han declarat a les demarcacions de Lleida i de Girona. A Lleida ha hagut un avís de foc agrícola a les 11.13 hores al terme municipal de Juncosa. L’incendi ha afectat 3.500 metres a la partida els Estinclars. A les 11.37 hores, un altre incendi ha afectat 4,8 hectàrees de vegetació agrícola a Torrefeta i Florejacs, mentre que, a Oliola, amb avís a les 12.19 hores, s’han cremat 42 hectàrees de vegetació (38 de vegetació agrícola i 4 de bosc d’alzines i matoll). La causa d’aquest darrer incendi, confirmada pels Agents Rurals, ha estat una màquina embaladora de palla.
 
A la demarcació de Girona s’han rebut també diversos avisos d’incendi. Els més destacats han estat a Sils, on ha cremat vegetació a tocar d’una masia sense necessitat d’evacuacions, mentre que a 16.15 hores s’ha declarat un incendi a Llambilles, on ha cremat un camp de rostoll agrícola. L’incendi més destacable s’ha declarat 16.43 hores entre Girona i Quart. S’han activat 5 mitjans aeris i 10 de terrestres dels Bombers de la Generalitat. El foc ha obligat a tallar la N-II com a mesura preventiva. No consten evacuats i tampoc ferits i el foc ja està apagat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 14 de juny de2017
21.00 hores
 


Cercador

Cercador

Destaquem