Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comença l'enderroc dels antics jutjats del passeig Lluís Companys de Barcelona

L'edifici ocupa una superfície de 5.400 metres quadrats al centre de la ciutat

Les obres de demolició es fan amb maquinària pesada i duraran 8 mesos
 
El Govern destinarà el solar a la construcció d’una nova seu per a l’Audiència
 
La Generalitat ofereix el terreny a l’Ajuntament per a usos provisionals, a l’espera de les obres de les noves dependències judicials
 
El Departament de Justícia ha iniciat l’enderroc de l’edifici dels antics jutjats situats al passeig de Lluís Companys de Barcelona, en ple centre de la ciutat. Les obres de demolició es fan amb maquinària pesada, costaran 2,8 milions d’euros i duraran 8 mesos. L’edifici dels antics jutjats porta 8 anys tancat. Les instal·lacions presenten un estat d’abandó insostenible. Amb aquest enderroc, el Departament de Justícia acaba amb els problemes de pillatge, seguretat i la falta d’higiene.
 
La previsió del Departament de Justícia és que aquest solar aculli una nova seu per a l’Audiència de Barcelona, un projecte presentat ara fa set anys i successivament ajornat per falta de disponibilitat pressupostària. A l’espera de la construcció de la nova Audiència, la Generalitat ofereix el solar a l’Ajuntament de Barcelona perquè el pugui destinar als usos provisionals que el consistori consideri oportuns.
 
 

El segon pol judicial de Barcelona
 
Els antics jutjats de l’Avinguda de Lluís Companys estan situats a tocar del Parc de la Ciutadella i delimitats per la placeta de Vicenç Albert Ballester i els passejos Picasso i Pujades, pràcticament davant del Palau de Justícia (Lluís Companys, 14). La ubicació aquí de la futura nova seu per a l’Audiència de Barcelona convertirà aquesta zona en el segon pol judicial de la capital de Catalunya, després de la Ciutat de la Justícia.
 
El Departament de Justícia disposa d’un projecte per a la nova Audiència de Barcelona fet l’any 2010, que s’ha de revisar per adequar-lo a les necessitats actuals. El cost del nou equipament se situarà a l’entorn dels 50 milions d’euros.
 
Agrupació de tots els òrgans del Tribunal Superior de Justícia en un sol edifici
 
Actualment, el Palau de Justícia és la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l’Audiència de Barcelona. La construcció d’una nova seu independent per a l’Audiència de Barcelona permetrà que el TSJC agrupi tots els seus òrgans en un sol edifici. D’aquesta manera, la Fiscalia Superior de Catalunya (Pau Claris, 160) i la sala del contenciós administratiu (Via Laietana, 56) podran utilitzar els espais que alliberarà l’Audiència a les dependències del Palau de Justícia.
 
Els antics jutjats de l’Avinguda de Lluís Companys estan buits des de l’estiu del 2009, quan els jutjats penals i d’instrucció es van traslladar a la nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet. L’edifici es va construir el 1964, expressament pensat per a ubicar-hi els jutjats d’instrucció i penals de Barcelona.Cercador

Cercador

Destaquem