Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Comín: "L'estratègia nacional de primària s'ha rebut amb esperança i ja s'està implementant"

Al juliol es constituirà el consell assessor que liderarà l'ENAPISC

  • Al segon semestre s’obrirà la primera convocatòria per tal que els professionals disposin de 6 mesos sabàtics

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat al ple del Parlament  de Catalunya que la nova Estratègia nacional d’atenció primària i salut comunitària (ENAPISC) s’està rebent amb esperança al sector salut del país i ja està donant mostres de la implementació d’algunes de les seves mesures principals.
 
“L’atenció primària està sortint del pou i està superant la crisi perquè, per primera vegada en anys, estem dotant-la de dues coses que necessitava: un nou model i més recursos”, ha emfatitzat el conseller en resposta a una pregunta parlamentària. En aquest sentit, Comín ha posat en valor el fet que l’ENAPISC s’hagi rebut “amb esperança” pel sector i per la societat, com ha quedat de manifest, per exemple, amb el darrer posicionament del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
 
El titular de Salut ha reiterat que aquesta estratègia per a millorar l’atenció primària ja està implementant i com a mostra ha enumerat accions concretes que ja s’estan implantant, com el nou model d’assignació de recursos a les àrees bàsiques de salut (ABS), la contractació d’agents comunitaris, la incorporació dels equips de salut pública a la primària, dels 150 professionals de la salut mental o el traspàs de l'Estació clínica d'atenció primària (ECAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Servei Català de la Salut (CatSalut).
 
Comín també ha avançat que aquest mateix juliol es constituirà el consell assessor que ha de liderar l’ENAPISC i que, al segon semestre de l’any, s’obrirà la primera convocatòria per tal que el conjunt de professionals de l’Atenció Primària puguin gaudir de periòdics sabàtics remunerats. “Són moltes les coses que ja estem fent. Nosaltres parlem amb els fets. És el llenguatge d’aquest govern: fets, fets i fets”, ha reblat Comín.
 
El conseller de Salut ha emfatitzat que reformar l’atenció primària és “reformar el sistema de salut, perquè n’és la columna vertebral”. Pel conseller, l’ENAPISC treballa per una atenció primària amb veritable orientació comunitària, que integri tots els recursos sanitaris de proximitat en una única xarxa d’atenció primària, on hi haurà l’atenció mental, l’atenció a la cronicitat, els agents de salut pública, l’atenció continuada, la salut sexual i reproductiva, etc. I tot plegat, amb una atenció primària amb més capacitat de resolució, amb més personal –se’n contractaran 5.000 en els propers anys- i més autonomia de gestió.
 


Cercador

Cercador

Destaquem