Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ENERGIA

La transició energètica de Catalunya protagonitza la Setmana de l'Energia

·     Sota el lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”, se celebraran activitats a més de 120 municipis per acostar el nou model energètic de futur als ciutadans
 
Catalunya celebrarà, entre els dies 19 i 25 de juny, la Setmana de l’Energia, amb l’objectiu d’acostar als ciutadans la transició del país cap a un nou model energètic que maximitzi l'eficiència energètica, es fonamenti en el 100% d'energies renovables l'any 2050 i garanteixi un tracte just als ciutadans, que esdevindran el principal motor de la democratització energètica. Per això, la Setmana de l’Energia, que coincidirà amb la Setmana Europea  de l’Energia Sostenible –que té com a lema "Clean ENERGY for all Europeans"- tindrà l’eslògan  “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”, i sota aquest paraigües se celebraran activitats a més de 120 poblacions de tota Catalunya, que s’allargaran fins al proper 30 de juny.
 
El nou model energètic ha de facilitar que el ciutadà, a més de consumir energia, sigui capaç de generar-ne mitjançant l’autoconsum a partir d’energies renovables, disposi d’eines per gestionar la seva demanda i pugui participar en la presa de decisions. Per explicar a la ciutadania el camí que dissenya la transició energètica de Catalunya i resoldre tots aquells dubtes que pugui generar, s’organitzarà en diferents municipis del territori la conferència ‘La transició energètica a Catalunya’, a càrrec de tècnics de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).
 
Per aprofundir en els pilars del model energètic del futur, també s’instal·laran a diferents municipis exposicions divulgatives sobre àmbits com el vehicle elèctric i la infraestructura de recàrrega, les oportunitats i nous models de negoci lligats a l'autoconsum fotovoltaic compartit o la rehabilitació i la certificació energètica d'edificis. A més, s’organitzaran tallers de contractació d’energia, de manera que els participants disposin de tota la informació per escollir la tarifa elèctrica que més s’adequa a les seves necessitats i aprendre a interpretar la factura elèctrica.
 
Al mateix temps, la Setmana de l’Energia proposarà activitats en diferents formats per introduir els més joves en el món del consum responsable de l’energia. Entre les activitats proposades hi figuren els jocs de gran format ‘Els Guardawatts’ i ‘L’energia en un dia’, el joc interactiu ‘Orienta els panells solars’ o el joc de taula ‘Ecocasa’, entre d’altres.
 
Totes les activitats de la Setmana de l’energia es poden consultar a la pàgina web de l’ICAEN ( http://icaen.gencat.cat/setmanaenergia).
 
La Setmana de l'Energia està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català d’Energia), la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) i l’Ajuntament de Barcelona.
 
 
---------------------------------------
 
Segueix-nos a les xarxes: 
 Cercador

Cercador

Destaquem