Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els parcs de Bombers Voluntaris d'Alcover i de Caldes de Montbui celebren els seus aniversaris

·         Els Bombers del parc d’Alcover celebren el 25 aniversari del parc amb la inauguració d’una exposició
 
·         A Caldes de Montbui, els bombers celebren també aquest cap de setmana, el seu 35 aniversari
Efectius actuals del parc de Bombers Voluntaris d'Alcover

Avui, els Bombers del parc de Bombers Voluntaris d’Alcover celebren el seu 25è aniversari. L’acte de celebració ha tingut lloc, a partir de les 12.00 hores, a la casa de cultura Ca Cosme (plaça de Cosme Vidal número 5 d’Alcover).
 
Després d’un primer acte institucional a la casa de cultura, s’ha fet la inauguració d’una exposició sobre els 25 anys del Parc de Bombers Voluntaris d’Alcover al Museu d’Alcover, al carrer de la Costeta 1-3.
 
El Parc de Bombers d’Alcover es va inaugurar el 1992 amb 5 voluntaris. La vila, però, ja havia començat a planificar la implantació d’una estructura de Bombers al 1987, quan l’Ajuntament va aprovar la signatura d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la prestació del servei al municipi. No va ser fins a l’estiu de 1990 que es va destinar un camió de retén, durant els mesos d’estiu. Es tractava d’una bomba rural pesada de la casa Pegaso, preparada per intervenir en cas d’algun incendi. El vehicle es va estacionar a la plaça de l’Església mentre els Bombers, encara sense edifici, feien guàrdia a l’antic Consultori de la vila o en un pis del bloc del Sindicat. No va ser fins el 92 que Alcover estrenava l’edifici destinat a acollir el servei de Bombers i ja no només durant els mesos d’estiu, sinó durant tot l’any. Actualment, el Parc de Bombers d’Alcover té 17 voluntaris adscrits.
 
35è aniversari del parc de Bombers Voluntaris de Caldes de Montbui
Avui, els bombers celebren també els 35è aniversari del parc de Caldes de Montbui. L’acte de commemoració s’ha dut a terme a l’Espai Can Rius, de Caldes de Montbui i s’ha fet una projecció de recull fotogràfic i el vídeo de l’acte d’entrega de medalles i mencions honorífiques dels Bombers de la Generalitat celebrat el passat 10 de març a Figueres.
 
El parc de bombers va iniciar la seva tasca el febrer del 1981 com a cos municipal i el 1983 va a passar a ser competència de la Generalitat de Catalunya. Actualment, el està format per quatre bombers de l’escala activa que van entrar el 1981.
 
Cerdanyola del Vallès, 28 de maig de 2017
15.20 horesCercador

Cercador

Destaquem