Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Meritxell Ruiz: "La innovació és un instrument que ens ajuda a avançar en l'èxit educatiu"

La consellera d'Ensenyament ho ha afirmat avui durant la inauguració de les Jornades d'Innovació Pedagògica que tenen lloc avui i demà al CosmoCaixa


 
  • L’objectiu de la trobada és difondre i compartir aquelles línies d’actuació relacionades amb la innovació als centres educatius per tal d’afavorir-les i potenciar-les
 
 

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat aquesta tarda que “la innovació en si mateixa no és un objectiu. La innovació és un instrument que ens ajuda a avançar en l’èxit educatiu”. Ho ha dit durant la inauguració de les Jornades d’Innovació Pedagògica, que tenen lloc avui i  demà al CosmoCaixa, sota el títol “Una mirada calidoscòpica”. Ruiz ha inaugurat aquestes jornades, que ha organitzat per primer cop el Departament d’Ensenyament, conjuntament amb el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet.
 
Així doncs, la consellera Ruiz durant la seva intervenció ha destacat que “l’objectiu últim de tot allò que fem són els alumnes i el seu èxit educatiu, que marcarà el seu èxit a la vida”.  Ha afegit que “és responsabilitat del Govern posar les bases i acompanyar per fer possible que cada centre, cada equip directiu i les direccions puguin escollir el millor camí a seguir”. En aquest sentit, la titular d’Ensenyament ha remarcat que “les claus de l’èxit educatiu són assegurar la confiança, impulsar el lideratge i promoure l’autonomia”.
 

Objectiu: afavorir i potenciar la innovació
 
L’objectiu de les Jornades d’Innovació Pedagògica és poder difondre i compartir aquelles línies d’actuació relacionades amb la innovació als centres educatius per tal d’afavorir-les, potenciar-les i proporcionar el reconeixement adient. A més a més, es volen donar a conèixer els projectes i les pràctiques educatives d’èxit que diversos centres de tot Catalunya porten a la pràctica per tal de fer-les arribar a la Comunitat Educativa.
 
Després de la inauguració per part de la consellera Ruiz, s’està duent a terme la conversa “Els camins de la innovació”, entre el pedagog, periodista i sociòleg Jaume Carbonell i el periodista Jaume Barberà. Seguidament, tindrà lloc la taula rodona “Innovació i lideratge pedagògic”, moderada per l’inspector d’educació Jordi Serarols, en què hi participaran els següents directors de centres educatius: Ramon Grau, Carles Gràcia, Teresa Pietx, Pilar Ugidos i Javier Puyol. La jornada es tancarà a les 19.30h.
 
La jornada de dissabte l’obrirà a les 9.30 la directora general d’Educació Infantil i Primària Sra. Carme Ortoll, i la clourà  la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Montserrat Llobet, a les 13.30h. Després de la benvinguda de Carme Ortoll, el subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació, Àngel Domingo, moderarà la taula rodona “Innovació pedagògica, qualitat i equitat educativa”, que comptarà amb la professora i coordinadora del Màster Universitari de Formació del Professorat de la UAB, Digna Couso, el doctor en Psicologia de l'Educació, Toni Badia, el professor de Sociologia de l'Educació a la UB, Xavier Martínez Celorrio, i el professor de Pedagogia de la UB, Enric Prats.
 
Abans de la cloenda de les jornades, s’exposaran “experiències que generen coneixement”, concretament a les 11,45 i a les 12,45, en què es realitzarà una presentació simultània de diferents experiències en quatre espais. Trobareu més informació de les jornades i el programa complet al següent enllaç: http://xtec.gencat.cat/ca/innovacio/jornades/
 
 
26 de maig de 2016Cercador

Cercador

Destaquem