Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Una cinquantena d'activitats per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

  • Un ventall de propostes perquè la ciutadania  prengui més consciència del valor de la natura d'una forma directa, amena i divertida

 

  • La diada coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l’any 1909, a Suècia

El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza una cinquantena d’activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, que se celebra el 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l’any 1909, a Suècia. Per aquest motiu la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa promouen diferents activitats a les àrees protegides que fomenten els valors de la natura.
 
Amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs es pretén donar a conèixer aquest projecte proteccionista a gran escala i apropar la natura a la gent d'una forma directa, amena i divertida. Els parcs de Catalunya el celebren els propers dos caps de setmana amb un ampli ventall de propostes. Tots ells ofereixen excursions i visites guiades, així com tallers, cursos i xerrades per a totes les edats.
 
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
 
Finals de maig i principis de juny
 
Prop de 400 escolars de centres educatius de la zona d’influència socioeconòmica del Parc Nacional realitzaran una visita al Parc amb diferents activitats d’educació i interpretació ambiental.
 
Dissabte, 27 de maig
 
Jornada amb tallers didàctics i jocs infantils a l’Ecomuseu de les Valls d’Assua (Llessui)  per conèixer els valors del Parc Nacional a través de l’aigua i els estanys.
 
Parc Natural del Cadí-Moixeró
 
Des del 22 de maig fins a principis de juliol
 
Exposició conjunta dels treballs sobre el llop dels alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i d'artistes locals al Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Bagà).
 
Dissabte, 27 de maig
 
18a Festa i fira de les Trementinaires (Tuixent i Vall de la Vansa) . Festa dedicada a les Trementinaires de la vall de la Vansa i Tuixent que anaven pel món carregades d'herbes guaridores i remeis casolans.

Dissabte, 27, i Diumenge 28 de maig

El dissabte es farà una projecció audiovisual al centre del Parc per conèixer les orquídies del Berguedà. El diumenge es completarà l’activitat amb una sortida botànica per observar-les en viu.
 
Parc Natural de l’Alt Pirineu
 
Dimarts, 23 de maig
 
Jornada tècnica sobre  la cuina dels productes locals del Parc Natural com a eina de desenvolupament local, a Esterri de Cardós.
 
Dissabte, 27 de maig
 
Sortida interpretativa al poble d'Os de Civís (Alt Urgell) per realitzar un dels itineraris del Parc guiat per un tècnic propi.
 
Diumenge, 28 de maig
 
Fira dels productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’ovella Aranesa a Arrós de Cardós (Pallars Sobirà).
 
 
Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
 
Dissabte 27 de maig
 
Sortida guiada “Allà on neix el riu Ter”.
 
Diumenge 28 de maig
 
Sortida guiada “Sota la mirada del Puigmal”.
 
 
Parc Natural de Cap de Creus
 
Dissabte, 20 de maig
 
Presentació divulgativa de tots els estudis encarregats pel Parc l'any 2016.
 
Caminada per la serra de Verdera, que amaga un bosc ple d’històries i paisatges increïbles entre castanyers, dòlmens i feixes.
 
Taller i itinerari per conèixer com s’empeltaven les oliveres a Cadaqués.
 
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
 
Del 24 de maig al 25 de juny
 
El centre de documentació del parc natural organitza exposicions de material al casal dels Volcans i Can Jordà, dona gratuïtament llibres sobre parcs i volcans als consultors i amplia els continguts sobre el parc a la viquipèdia. 
 
Divendres 26 i Dissabte 27 de maig
 
Activitat organitzada en dos dies per conèixer més a fons els Volcans de Sant Feliu de Pallerols: Sant Marc i Puig Roig. El divendres es farà una xerrada i el dissabte una sortida naturalística.
 
Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
 
Diumenge, 21 de maig
 
Sortida ornitològica per conèixer més els abellerols del Fluvià
 
Visita guiada pels Aiguamolls amb tots els sentits.
 
Diumenge, 28 de maig
 
Visita guiada sobre els Aiguamolls i les amenaces del canvi climàtic.
 
Parc Natural del Delta de l’Ebre
 
Dissabte, 27 de maig
 
Sortida guiada en bicicleta per conèixer a fons les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, aprofitant la xarxa de carrils bici que connecten les dues zones.
 
Jornada de portes obertes als museus del parc: l’Ecomuseu, a Deltebre (Baix Ebre), i la Casa de Fusta, a la llacuna de l’Encanyissada, a Amposta (Montsià).
 
Parc Natural de la serra de Montsant
 
Diumenge, 21 de maig
 
Sortida matinal des d’Ulldemolins per conèixer plantes protegides, endèmiques i associacions de vegetació úniques a Catalunya, de gran importància biològica, i la roureda d'Albarca, la més gran del Parc Natural.
 
Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet
 
Dissabte 27 de maig
 
Activitats entorn al nou itinerari forestal terapèutic que inclouran dos recorreguts guiats en els que es realitzarà un bany de bosc, una mostra d’art forest i un taller perquè els més petits experimentin amb aquesta nova tendència artística.
 

Podeu ampliar la informació a través del web de Parcs naturals de Catalunya.
 
 


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem